3 helppoa hyvän olon harjoitusta osaksi arkirutiineja

04.03.2021

Tiesitkö, että negatiiviset tunteet ovat pidempikestoisia ja voimakkaammin meidät valtaansa ottavia? Ehkä olet huomannut tämän ihan käytännössäkin. Negatiivisista tunteista on haastavampi irrottautua.

Tunteet antavat meille vihjeitä toimintaa varten, auttavat kommunikoinnissa ja puhdistavat kokonaisenergiaamme. Niillä on tärkeä paikka elämässämme. On tärkeää kohdata kaikki tunteet, hyväksyä ne ja päästää irti. Energiahoito ja energiatyöskentely auttaa negatiivisten tunteiden kohtaamisessa ja niistä irottautumisessa.

Sinä päätät!
Sinä päätät!

Koska negatiiviset tunteet ovat niin hallitsevia, onkin tärkeää lisätä elämäänsä positiivisia tuntemuksia ja etsiä niiden luo. Jotta löydämme tunteissamme tasapainon, on positiivisia tunteita oltava määrältään negatiivisia enemmän. Nyt kun matikka ja laskukaava ovat selvillä, on sinun aikasi toimia.

Tähän tekstiin olen koonnut sinulle kolme tapaa, joilla lisään positiivisia viboja osaksi arjen rutiineitasi. Nämä hyvän olon harjoitukset olen lisännyt osaksi päivän kohtia, joissa on helppo pysähtyä keskittymään hyviin asioihin. Näin hankalanakin päivänä tulet keskittyneeksi hyvään.


1) Herääminen, uusi aamurutiini

Suuntaa heti herätessäsi ajatuksesi hyvään. Jokainen päivä on uusi mahdollisuus. Jokainen aamu on myös mahdollisuus keskittää heti herättyäsi ajatuksesi niihin mahdollisuuksiin, joita päiväsi tuo tullessaan. Mieti jo valmiiksi niitä hyviä asioita, joita päivässäsi sinua odottaa. Keskitä huomiosi niihin. Tunne ilo. Se mihin keskityt, lisääntyy.

Mikäli olet käynyt reikikurssin, lisää tähän uuteen aamurutiiniisi pieni itsehoitohetki ja nauti alkaneesta päivästäsi ihanissa energioissa.

2) Hampaiden pesu 2.0

Kun harjaat hampaitasi aamulla, katso samalla itseäsi peilistä. Mieti niitä asioita, joista itsessäsi pidät. Kaikki ne fyysiset tai henkiset ominaisuudet, joita itsessäsi arvostat (tai jopa rakastat!) kaipaavat huomiotasi. Suo sitä niille. Listaa mielessäsi kaikki se, miksi olet ihana. Tunne hyvän olon lisääntyvän miettiessäsi näitä asioita.

Illalla hampaita harjatessasi mieti niitä asioita, joita olet tänään saanut aikaan. Älä mieti sitä, mitä et ehtinyt hoitaa tai saada aikaan. Mieti kaikkia niitä pieneimpiäkin asioita, joista voit taputtaa itseäsi olalle. Kiitä itseäsi päivästä.


2) Nukkumaan käyminen

Levolle käydessäsi, jatka hampaiden harjauksessa aloittamaasi ajatuslistaa. Käännä kuitenkin huomiosi nyt laajemmin siihen kaikkeen, mitä hyvää päiväsi sinulle tarjosi. Tunne kiitollisuutta kaikkia niitä kohtaamisia, ulkoisia ja sisäisiä asioita, oppimiasi asioita ja rikastuttavia kokemuksia, joita päiväsi aikasi olet saanut kokea. Tunne kiitollisuus kehossasi hyvänä olona.

Jos käyt unelle puolison kanssa, tehkää tästä yhteinen ihanan rutiini. Jos olet käynyt reikikurssin, lisää pieni reikihetki myös tähän kohti päivääsi. Saat ihanan levollisen unen.

Mitä rutiineita sinä voisit muuttaa ihanimmaksi? Missä kohti päivää voisit tuoda positiivisia tuntemuksia osaksi päivän tunneskaalaa? Kokeile heti tänään!

Ihanaa päivää!
Halauksin, Aija


Löydät mut instagramista @vibat.by.aija