Aikaa itselle

30.11.2020

Kun uuden suositukset viime perjantaina tulivat, tuli myös suustani litania kirosanoja. Turhautti, harmitti ja tuntui vaikealta jatkaa. Annoin tunteiden tulla, nousta pintaan ja myös päästin ne ulos kirosanoin ja ärinänä. Se on minun tapani. Toiset huutavat kaapissa tai tyynyyn. Kun ärsytyksen päästää ulos, se ei jää vaivaamaan.

Sitten hengitin. Hengitin syvään. Uloshengityksillä sanoin mielessäni "päästän irti tästä tunteesta" ja sisäänhegityksillä mietin "antaudun elämälle". Hengittäminen helpotti oloa. Fiilis tyyntyi ja pystyin jälleen ajattelemaan seuraavaa siirtoa.

Nämä suositukset on annettu syystä. Nyt on tosiaan aika ryhtiliikkeen, jotta voimme jatkossa jälleen iloita siitä vapaudesta, josta ennen (ah!) saimme jatkuvasti nauttia. Tämä tuo mukanaan hyvää.

Mielenrauhaa sinulle!
Mielenrauhaa sinulle!


Tästä tuli itse asiassa tyyni olo. Nytpä tiesin, kuinka toimia. Tein listan.

Tulisi perua sovitut joogatunnit, viestiä sekä hoitoasiakkaille etähoitomahdollisuuksista että kurssilaisille kurssin muuttumisesta onlinemalliseksi. Piti opetella onlinekurssin järjestämiseen liittyvät asiat ja tehdä opetusmateriaali sähköiseen muotoon. Vanha kunnon PowerPoint auki ja hommiin!

Samalla katselin joulukuun kalenteria tuottajan töiden osalta. Ne selviävät kun selviävät. Tiedän, kuinka paljon työn määrä tai määrättömyys voi mieltä korventaa. En kuitenkaan halua antaa sen tietämättömyyden vaikuttaa tähän hetkeen. Asiat järjestyvät aina.

Tajusin, että nyt on aika elää hetki ja päivä kerrallaan. Katsoa, mitä tapahtuu ja elää niin hyvin niillä ehdoin, mitä ympäristö sallii. Vaikka kaikki kiva onkin jälleen suositusten myötä kiellettyä, on kuitenkin paljon paljon asioita, joista löytää iloa.

Onneksi on joulukuu. On koristeet, valot, joulukynttilät, joulukalenteri!!!!, aikaa tehdä ruokaa, aikaa lukea ne kirjat yöpöydän pinossa, meditoida, aikaa katsoa ne elokuvat jotka odottavat katsomista Netflixissä. On myös mahdollista ehkä vihdoin osallistua niille joogatunneille, joille normaalisti ei ehtisi, mutta joihin pystyy nyt netissä osallistumaan. On aikaa kääriytyä viltin alle puolison kanssa ja vain olla. Tuijotella silmiin.

Päätin ottaa tämän kaiken vastaan kiitollisena. On aika levon. Tyhjyydessä luovuus pääsee valloilleen. Annan sille siis aikaa löytää uudelleen siipensä.

Kaikella tällä haluan siis tukea sinua - kanssasisko ja kanssaveli:

Jos kiukuttaa, anna kiukun tulla. Älä jää siihen kiinni.
Keskity hyvään. Se mihin kiinnitämme huomiomme ja energiamme - lisääntyy.
Luota. Kaikki järjestyy. Vaikka tämä toteama ärsyttäisi. Luota silti.
Löydä ilo ja valo joulun ajasta ja itsestäsi.

Pysytäänhän turvassa!

<3 Aija


P.S. VIBAT HYVÄN OLON JOULUKALENTERI AUKEAA INSTAGRAM STORYSSA JOULUKUUSSA