Chakrat jeesaamassa tasapainoiluamme

02.07.2018

Puhun paljon energioista ja niiden tasapainottamisesta. Tällä kertaa pilkon tuota aihetta hieman pienempiin osioihin, nimittäin chakroihin. 

Mitä chakrat ovat?

Energiakokonaisuutemme eräänlaisina tasapainokeskuksina toimii seitsemän päächakraamme. Ne kulkevat selkärangan kanssa samassa linjassa lanteilta päälaelle asti. Jokaisella chakralla on omat tehtävänsä tukemassa hyvinvointiamme kokonaisuudessaan.

  • Puhutaan myös useamman chakran järjestelmistä, kaiken kattavasta sydänchakrasta ja muista.. Keskityn tässä tekstissä sekä hoidoissani kuitenkin seitsemään päächakraamme, joiden avulla pystymme parhaiten vaikuttamaan juuri tässä hetkessä kokonaisvaltaiseen kehon ja mielen tasapainoon.

Chakrat ovat pyörteitä. Kun liike on tasainen, olemme tasapainossa fyysisesti ja henkisesti. Jos yhdessä chakrassa tapahtuu liikemuutosta (puhutaan usein pysähtyneestä tai ylikierroksilla käymisestä) voi se aiheuttaa kyseisen chakran hallinnoimilla alueilla fyysistä tai henkistä oireilua.

Karrikoiden ja leikkimielisesti voisi ajatella chakrat erillisinä tyyppeinä, joilla on jokaisella oma työnkuvansa valtakunnassasi. Yksi hoitaa hommia tässä maailmassa ja toinen kurkottelee enemmän tuonne pilvien suuntaan. Jos yhdellä tai useammalla tontilla homma ei toimi, vaikuttaa se kokonaisuuteen fyysisinä tai henkisinä oireina.

  • Chakra tarkoittaa sanskritin kielellä sanaa pyörä. Se kuvastaakin hyvin chakran pyörivää liikettä. Idän kulttuureissa chakrajärjestelmä ja energiatietoisuus on kulkenut suullisena perimätietona, mutta myös kirjoitettua tietoa löytyy tuhansien vuosien takaa. Länsimaihin tämä tietoisuus on levinnyt pääosin NewAge-liikkeen kautta.
Chakroilla on omat tehtävänsä ja värinsä, joiden avulla niitä voidaan myös vahvistaa. Ensimmäinen chakra on Juurichakra ja seitsemäs Kruunuchakra.
Chakroilla on omat tehtävänsä ja värinsä, joiden avulla niitä voidaan myös vahvistaa. Ensimmäinen chakra on Juurichakra ja seitsemäs Kruunuchakra.

Juurichakra - punainen - Minä olen
Sakraalichakra - oranssi - Tunnen
Solar plexus - keltainen - Teen
Sydänchakra - vihreä ja vaaleanpunainen - Rakastan
Kurkkuchakra - sininen - Ilmaisen itseäni
Kolmas silmä - indigon sininen - Näen
Kruunuchakra - violetti - Ymmärrän

Tasapainoilua

Kun opimme tiedostamaan chakrojen toimintaa, pystymme myös vaikuttamaan niiden tasapainotilaan erilaisin keinoin. Esimerkiksi jonkin värin käyttö on saattanut elämässäsi lisääntynyt huomaamatta. Saatat tällöin tarvita kyseistä väriä tukemaan chakrajärjestelmääsi ja tiedostamattasi jo pyrkinyt auttamaan chakran toimintaa "väriterapialla".

Jokaisella chakralla on oma värinsä, äänensä, mudransa, mantransa, elementtinsä, yrttinsä, hajunsa jne, joiden kautta kyseistä chakraa saadaan vahvistettua. Myös erilaiset liikeharjoitteet, kuten jooga, taiji ja quiging vaikuttavat energian liikkumiseen kehossamme ja näin ollen myös chakroihin.

Energiahoidoissa tsekkaan aina chakrat hoidon päätteeksi vielä läpi. Mikäli jokin chakra kaipaa vielä lisätukea, kerron apukeinoja sen vahvistamiseksi.

Lavententeli tukee seitsemännen chakran eli Kruunuchakran toimintaa. Lisää kunkin chakran toiminnan tukemisesta tulevina viikkoina tässä blogissa!
Lavententeli tukee seitsemännen chakran eli Kruunuchakran toimintaa. Lisää kunkin chakran toiminnan tukemisesta tulevina viikkoina tässä blogissa!

Tulevien viikkojen aikana kerron lisää kustakin chakrastamme vielä tarkemmin. Kesän värit löytyvät energioistasi siis elokuun loppuun mennessä vielä kirkkaampina, jos lähdet työstämään chakrojasi kanssani taspainoon. :)

Ihanan nautinnollista kesäpäivää!

<3 Aija