Juurichakra - ensimmäinen chakra

08.07.2018

Ihanaa kesäpäivää! Lupasin viime kirjoituksessani käydä kesän aikana vielä tarkemmin chakroja läpi. Aloitamme juurichakrasta ja etenemme kohti päälaellamme sijaitsevaa kruunuchakraa. Ok, aloitetaan.

Ensimmäinen chakra - juurichakra

Juurichakra sijaitsee häntäluun alussa, peräsuolen ja sukuelinten välissä. Itse kuvittelen tasapainoittavissa meditaatioissa juurichakran lantion seudulle. Se on ihan tarpeeksi lähellä!

Juurichakran juuruttaa meidät osaksi tätä maailmaa. Sen tehtävänä on ylläpitää yhteyttämme maahan ja fyysiseen kehoomme ja sen tarpeisiin. Sen avulla saamme asioita aikaan ja olemme toimintakykyisiä. Pystymme myös etenemään elämässämme ja päästämään irti menneestä, kun juurichakramme on toimintakykyinen. On siis tärkeää pitää huolta juurichakran hyvinvoinnista, jotta perustarpeemme tulevat tyydytetyksi!

Latasin tänään energiaa juurichakralleni kalliolla seisten. Yksinkertaista ja ihanaa!
Latasin tänään energiaa juurichakralleni kalliolla seisten. Yksinkertaista ja ihanaa!

Ongelmat ja epätasapaino juurichakran alueella voivat ilmetä agressiivisuutena, turvattomuuden tunteena, turhautuneisuutena tai seksuaalisten halujen vähenemisenä. Fyysisinä vaivoina saattaa ilmetä ongelmia jalkojen sekä lantion seudulla. Juurichakra on myös yhteydessä adrenaliinin toimintaan ja sitä kautta "juokse taikka kuole"-reaktioon

  • Muista aina tasapaino elämässä. Myös chakroissa. Mikäli yksi chakra on epätasapainossa, aiheuttaa se myös epätasapainoa fyysisesti sekä mielemme tasolla. Siksi chakrojen kuunteleminen ja niille huomion antaminen tekevät hyvää kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille.

Tasapainottavia tekijöitä

Juurichakran väri on punainen. Jos koet, että juurichakrasi kaipaa lisäbuustia, kokeilepa yksinkertaista keinoa: Lakkaa kyntesi punaisiksi ja sipaise punaista huuliin. Huomaatko muutoksen fiiliksessä?

Pystyt myös vahvistamaan juurichakran toimintaan punaisilla ruoka-aineilla, kuten esimerkiksi mansikoilla, tomaateilla, punajuurella, punaisella lihalla, puolukoilla, punaisella paprikalla ja chilillä, punaisilla linsseillä ja kidneypavuilla ym. Nam!

Lakkaa kynnet ja nauti punaisista kesän antimista! Juurichakrasi tykkää varmasti.
Lakkaa kynnet ja nauti punaisista kesän antimista! Juurichakrasi tykkää varmasti.

Näin kesällä on helppo ladata juurichakraa seisomalla paljain jaloin kalliolla. Jos löydät graniittikallion, aina vaan paranee! Muutenkin luonnon tunteminen jalkojen kautta tekee hyvää tälle charkalle eli sinulle.

Hajuaisti liitetään tähän chakraan voimakkaasti ja tuoksuista esimekriksi neilikalla on vahvistavia ominaisuuksia. Vahvistuksia löytyy tälle chakralle myös c-sävelestä, tuoksuissa ja mantrana lausuttuna Minä olen.

Kokeilemalla löydät itsellesi mieluisimman tavan vahvistaa chakrojasi. Itse pidän väreistä ja mielikuvaharjoituksista, mutta sinulle saattaa toimia mantrat ja ruoka-aineet paremmin. Kokeile rohkeasti! 

Maista mansikkaa! Punainen väri ruoassa auttaa myös balanssissa!
Maista mansikkaa! Punainen väri ruoassa auttaa myös balanssissa!

Pieni tasapainoharjoitus juurichakralle

  • Istu mukavasti alas ja sulje silmäsi.
  • Rentouduttuasi kuvittele itsesi seisomaan kalliolle. 
  • Ajattele lantiosi alueelle punainen valopallo, joka leviää jokaisella sisäänhengitykselläsi kohti varpaitasi. Väri vahvistuu jokaisella uloshengityksellä ja poistaa vanhaa energiaa kehostasi.
  • Toista mantraa Minä olen muutaman kerran.
  • Anna kehosi vastaanottaa maadoittava energia. Nauti.


Ihanaa maadoittavaa viikkoa sinulle!

<3 Aija