Kiitollisuus

31.08.2020

Mistä sinä olet tänään kiitollinen? 

Tämä teema on aina ajankohtainen. Varsinkin sen tärkeys korostuu näinä aikoina, kun maailma ja muut ihmiset ympärillämme yrittävät latistaa sen tosiasian, että sinulla on syytä olla kiitollinen niin monesta asiasta. Siksi kirjoitin myös tämän blogitekstin ja annan
sinulle lahjana kiitollisuusharjoituksen.

Kiitollisuus lisää kiitollisuutta!

Kiitollisuus on valoasi vahvistava ja kirkastava energia ja tunne, jonka avulla opit näkemään kaikessa elämäsi tapahtumissa merkityksen. Kiitollisuutta harjoittamalla löydät myös niistä hankalimmistakin elämäsi vastoinkäymisistä jotain, josta olla kiitollinen. Harjoittamalla kiitollisuutta päivittäin, alat sädehtimään tuota ihanaa omaa valoasi ympärillesi!

Kiitollisuuden tunne on rakkaudellinen olotila, joka alkaa hymyilyttämään.
Se lämmittää sydämen aluetta ja vatsan seutua - ainakin minulla.
Missä kohtaa kehossa kiitollisuus sinulla tuntuu? 

Kiitollinen elämänasenne ei tarkoita sitä, ettei kohtaisi pelkojaan, tuntisi ahdistaviakin tunteita tai hakkaisi välillä päätään seinään oikein kunnolla. Kiitollisuus elämässä tarkoittaa sitä, että näistäkin huolimatta näkee elämässään hyvää, tuntee sen koko kehossaan 
ja sen avulla pystyy kohtaamaan elämän haasteet ehkä kevyemmin. 

Miten voi olla kiitollinen, jos oikein vituttaa?
Se saattaakin olla joskus haastavaa, mutta kun etsit, löydät kyllä aina vastauksen.
Erityisesti haastavissa elämäsi hetkissä olisikin hyvä löytää myös niitä positiivisia puolia omasta elämästään. Aina haasteiden pyörteessä ei pysty heti löytämään kiitollisuuden tunnetta kyseistä elämäntilannetta kohtaan, mutta kun annat sille aikaa, löytyy sekin aikanaan.

Oma kiitollisuustarinani

En ole aina ollut kiitollinen. Kun vuosia sitten elämäni ei ollut sellaista, jonka olisin halunnut sen olevan, masennuin. En kokenut olevani onnistunut elämäni valinnoissa. Olin katkeroitumassa kovaa vauhtia. Näin elämässäni vain epäkohtia, joihin kiinnitin kaiken huomioni. En pitänyt kodistani, koin itseni yksinäiseksi, olin itselleni epämieluisassa työpaikassa ja en pitänyt huolta itsestäni. En kokenut itseäni minkään arvoiseksi. Olin alamaissa.

Lopulta olin lopen kyllästynyt olemaan lopen kyllästynyt kaikkeen. Tajusin, että minun on muututtava itse. Vahvistettava itseäni, löydettävä jälleen se naurava ja iloinen nainen itsestäni, joka olin. Halusin muuttua. En vain tiennyt miten.

Tuolloin sain lahjan viisaalta äidiltäni.
Hän neuvoi minua miettimään yhden asian päivässä, joka oli hyvin elämässäni. Aloitin pienesti. Joka päivä löysin yhden asia, josta pystyin kokemaan kiitollisuutta. Ne olivat ulkoisia asioita, kuten mutteripannu (=hyvä kahvi), stereot (=musiikin kuuntelun mahdollisuus), kaunis matto (=ilo silmälle ja varpaille)... Yksi asia kerrallaan näin ensin kodissani paljon hyviä asioita. Opin olemaan kiitollinen siitä, että minulla oli koti.

Hiljalleen tuo listani ulottui lähemmäs itseäni, pois ulkoisita tekijöistä. Näin kiitollisin silmin ystäviltäni saaman tuen ja sen, että he olivat lähelläni. Kiitin itseäni siitä, että olin alkanut tekemään tätä harjoitusta. Päivä kerrallaan aloin lisäämään listaan yhä enemmän asioita kulkien ulkoisista tekijöistä kohti sisintäni. Opin ensin pitämään itsestäni. Sitten rakastamaan itseäni. Pian koko elämäni muuttuikin lähes täysin.

Kun koin jo kiitollisuutta itseäni, elämääni ja ympäröiviä tekijöitä kohtaan, alkoivat ne myös muuttua siihen suuntaan, mitä olin pitkään jo toivonut. Vain puolessa vuodessa olin löytänyt unelmani kodin valkoisine lautalattioineen, saanut mahtavan työn ja sen kautta paljon uusia ihmisiä ympärilleni. Näin itseni kauniina ja niin alkoivat nähdä muutkin. Vuoden päästä tuosta suutelin ensimmäisen kerran naista, josta tuli vaimoni.

Kiitollisuus todella lisää kiitollisuutta.
Kun näin mielessäni ympäröivän maailman jo kauniina ja kiitollisuuden linssien läpi, alkoi se muuttua vastaamaan sitä haavetta, jonka olin mielessäni myös luonut.
Se mitä luomme ajatuksissamme, heijastuu ympärillemme todellisuuteemme.

Tuosta ajasta tuntuu olevan kauan. Teen edelleen kiitollisuusharjoituksia päivittäin. Kiitollisuusharjoitus on todella muuttanut elämäni.

Siksi haluan antaa sen lahjana myös sinulle.
<3

Kiitollisuusharjoitus

Kirjoita illalla paperille 5 asiaa, joista olet ollut päivän aikana kiitollinen. Tunne tuo kiitollisuus  kehossasi. Nauti tuosta tunteesta. Kiitä pienimpiäkin asioita. Näin helppoa se on.

Se, mihin kiinnitämme huomiomme - lisääntyy!


Kiitos sinulle! <3 Aija