Kiitollisuushaaste sinulle!

01.03.2018

Ihanaa alkanutta maaliskuuta! Kevät on ihan ovella, vaikka ihana pakkanen vielä kirpistää posket punaisiksi. Tässä vaiheessa vuotta alan aina haaveilemaan pikkukengistä ja ohuemmasta takista, vaikka rakastankin näitä aurinkoisia keväthankia.

Päätin nauttia tästä vuodenajasta ja olla siitä kiitollinen. Kun olin päätöksen tehnyt, ymmärsin, kuinka kiitollinen todella olenkaan. Olen valtavan iloinen ja onnellinen siitä, että Helsingissäkin on lunta. Lumi heijastaa kauan ikävöimäni auringonpaisteen niin, että saamme kylpeä tuossa ihanassa valossa. Voin kulkea jäätietä Katajanokalta Tervasaareen ja aina ulkona käveltyäni olen valtavan energisoitunut. En siis enää haihattele lämpimämpien kelien ja kevyempien kenkien perään. Ne kelit tulevat kyllä. Luotan siihen!

Monissa kevään hoidoissani olen asiakkaiden kanssa jutellut kiitollisuuspäiväkirjan pitämisestä. Täten haastan sinut mukaan ja julistan maaliskuun kiitollisuuden kuukaudeksi!

Haaste: Kirjoita kiitollisuuspäiväkirjaa maaliskuun ajan

1) Valitse itsellesi sopiva tyyli pitää kiitollisuuspäiväkirjaa.
Voit valita oman tapasi toteuttaa kiitollisuushaastetta. Vihko ja kynä ovat hyvä tapa, mutta jos koet itsesi enemmän piirtäjäksi, maalaajaksi tai valokuvaajaksi, toteuta haaste mieleiselläsi ja omannäköiselläsi tavalla. Se tapa, joka kutsuu sinua luokseen, on sinulle se oikea!

2) Valitse aika, jolloin merkinnän päiväkrijaasi teet.
Kun toteutat haasteen joka päivä suurin piirtein samaan aikaan, alkaa tapa automatisoitumaan. Oma ajankohtani on ilta juuri ennen nukkumaanmenoa, sillä silloin käyn aina päivän kaikki tapahtumat mielessäni läpi muutenkin.

3) Tunne!
Kun kirjaat kiitollisuuden aihettasi ylös, tunne miltä se tuntuu. Tunne kiitollisuus ja anna sen tuntua koko kehossasi. Nauti siitä. Se lisää tunnetta ja saa mielemme ja kehomme onnelliseksi. Tunne on tärkein osa haastetta!Kun tunnistat kiitollisuuden ja kirjaat sen ylös tuntien kiitollisuutta, lupaan sinulle, että kiitollisuuden tunne lisääntyy päivä päivältä.

4) Toimi!
Anna mennä. Nauti haasteesta. Sen tarkoitus on lisätä nautinnon tunnetta ja löytää omasta elämästäsi ne hetket, joiden avulla hankalaltakin tuntuvat päivät eivät tunnu enää niin vaikeilta. Kun tunnistat kiitollisuuden ja kirjaat sen ylös tuntien kiitollisuutta, lupaan sinulle, että kiitollisuuden tunne lisääntyy päivä päivältä.

Saatat huomata, ettei yksi kohta päivässä merkintöihin riitä. Pidä kuitenkin kirjaus vain yhdessä päivittäisessä merkinnässä. Näin haaste ei ala tuottamaan velvollisuudentunnetta ja kilpailuasetelmaa itsesi kanssa. Itseläni on kova kilpailuvietti ja tällaiset haasteet lähtevät usein räpylästä. Tämä vinkki siis kanssasisarilleni!

Nautinnollista kiitollisuuden kuukautta ja kiitollisuushaastetta sinulle!

♡ Aija