Kodin energiapuhdistus

29.11.2019

Monet ovat kysyneet minulta, miten voisivat parantaa kotinsa energioita ja fiilistä. Usein myös vieraillessani ensimmäistä kertaa ystävien uusissa kodeissa, he heti kysyvät "miltä täällä tuntuu". Tämä on ymmärrettävää. Koti on kaikista pyhin paikka, jossa saa rentoutua ja tuntea olevansa turvassa. Tottakai haluamme, että kotimme energiat ovat siis tasapainossa.

Tee kodillesi energiahoito!

Kodin energiapuhdistukseen on monia keinoja. Samalla tavalla kuin mekin, kotimme ja siellä olevat asiat ovat energiaa. Välillä jokin tunne jämähtää nurkkiin samalla lailla kuin kehoihimme. Jos esimerkiksi kodissasi on ollut riitaa, sinulla on ollut kovasti stressiä, luonasi on vieraillut ihmisiä jättäen jälkeensä oman energiansa tai olet juuri muuttanut uuteen asuntoon, on energiapuhdistus hyväksi. Viboissa huomaa eron välittömästi! Kannattaa kokeilla!

Poimi tästä kirjoituksesta ne asiat, jotka ovat sinulle mahdollisia, eivät tuota stressiä ja tuntuvat sinulle hyviltä. Kaikkea ei tarvitse tehdä eikä sinun tarvitse vuorata kotiasi kristalleilla jos se ei sinulle ole ominaista. Tämän on tarkoitus olla nautinnollinen kokemus sinulle ja kodillesi!

Läsnäolo

Asetu läsnäolevaksi kotiisi tai tilaan, jonka energioita haluat puhdistaa. On tärkeää, ettet suorita energiapuhdistusta, sillä silloin suorittamisen mukana tuoma hieman kireä energia tai stressi (esim. siitä tekeekö nyt kaiken varmasti oikein) lisääntyvät tilan energioissa. Jos meditointi on tapasi laskeutua hetkeen, meditoi pieni hetki, laskeudu tilaan. Hengitä syvään ja ole tässä hetkessä läsnä. Tunnustele mielessäsi, miltä kodissasi tuntuu.

Siivous ja selkeys rätin sekä ajatuksen voimalla

Kun tavarat ovat järjestyksessä, pääsee energia virtaamaan vapaammin. Siivouksen yhteydessä on mahtava tilaisuus tehdä samalla pieni energiapuhdistu. Samalla, kun järjestät tavaroitasi, kiitä niitä olemassaolostaan. Kun pyyhit pölyjä, visualisoi samalla mielessäsi, kuinka puhdistuvat pinnat täyttyvät kirkkaalla valolla. Ole läsnä siivotessa, älä pura kiukkuasi moppiin, vaan nauti ja iloitse jokaisesta vedosta. Samalla kun pölypallot katoavat nurkista, kuvittele sinne lilsääntyvän valon määrä. Läsnäoleva siivous vahvistaa hyvää oloa kodissasi mielesi ja selkeytyvän tilan kautta. Tiedän, että puolisoni nauraa nyt lukiessaan, sillä siivoan itse harvoin. Meillä työnjako onkin hoidettu niin, että puolisoni siivoaa useammin pölyt ja minä energiat! Hih.

Savu ja suitsukkeet puhdistavat, tasapainottavat ja maadoittavat. Oma lempparini on Palo Santo - pyhä puu.
Savu ja suitsukkeet puhdistavat, tasapainottavat ja maadoittavat. Oma lempparini on Palo Santo - pyhä puu.

Äänen käyttö energiapuhdistuksessa

Musiikki luo tunnelmaa tilaan. Jos haluat kohottaa fiilistä joko itsessäsi tai kodissasi, kannattaa valita rytmikäs ja vauhdikas hyvän fiiliksen kappale. Oma suosikkini on soittaa näissä tilanteissa Abbaa. Myös kappaleet, joissa on voimakas basso, saavat värähtelyä aikaan ja laittavat energiat liikkeelle myös niissä nurkissa, joissa ei oleilla ja joissa saattaa energia olla jämähtänyttä.

Samoin tekee taputtaminen, laulaminen, rummutus tai äänimaljalla äänen synnyttäminen. Erityisesti niissä paikoissa, joissa koet energiat jumittuneen, kannattaa käydä läpyttämässä käsiä yhteen taputtaen. Taputtaminen, rummuttaminen ja bassoäänet musiikissa ikäänkuin havahduttavat seisahtaneen energian ja saa sen lähtemään liikkeelle. Erityisesti kotisi nurkat ovat niitä paikkoja, joissa ei yleensä oleilla ja energia jää niihin helposti oleilemaan. Havahduta energiat liikkeelle äänellä. Ihana ja itselle kivaa fiilistä tuova tapa on tehdä ääni itse eli laulaa lempibiisejään!

Suola ja suitsukkeet puhdistuskeinoina

Jos kodissasi on paljon negatiivista energiaa, joka jäänyt vaikka riidan jälkeen "ilmaan", huomaa sen kotiin tullessa. Vaikka töistä tullessa olisi hyvä olla, saattaa kotona olo muuttua jälleen nergatiiviseksi ilman mitään tiedostettavaa syytä. Edellispäivän sanaharkka on saattanut jäädä leijailemaan kotiisi vaikka itse olisitkin jo siitä irti päästänyt. Tällöin suosittelen, että puhdistat kotiisi jääneet negatiiviset vibat esimerkiksi suolalla tai suitsukkeilla.

Suolalla on neutralisoiva vaikutus. Voit käyttää tätä suolan ominaisuutta esimerkiksi suolalampun avulla. Suolalamput puhistavat energiaa ja myös sisäilmaa. Ne luovat kauniin valon ja lämmön ympärilleen.

Jos et halua hankkia suolalamppua, voit myös käyttää suolaa monella muulla eri keinolla neutralisoimaan energiaa. Merisuolaa voi esimerkiksi ripotella lattialle, sängyn ja sohvan alle paikkoihin, joissa energia ei normaalisti sinun toimestasi liiku. Kun olet ripotellut suolan haluamiisi paikkoihin, anna sen tehdä työtään pari tuntia tai yön yli. Imuroi tämän jälkeen suola lattioilta. Tämän suolapesun voi tehdä myös huonekaluille.

Yksi tapa käyttää suolaa energiapuhdistuksessa on asetella suolakippoja ympäri asuntoa. Kiteinen merisuola ja ruususuola ovat kauniita ja tekevät ihmeitä energioille! Suolasaippua vessassa myös neutralisoi kylppäriä. Sillä voi pestä myös kädet ja kehon ja tasata samalla omia energioita.

Suitsukkeet ovat tunnettuja energian puhdistajia ja varsinkin salvianipun polttaminen tuttu monille elokuvista. Suitsukkeet ja yrttiniput ovat ihana tapa puhdistaa niistä nousevan savun mukana ilmaa. Pidän itse myös niiden tuoksuista ja käytän hoitojen jälkeen suitsukkeita maadoittamaan tilaa. Monet suitsukkeet ovat voimakkaan tuoksuisia ja siksi niitä kannattaa ainakin alkuun käyttää maltillisesti sekä varmistaa etteivät ne laukaise palohälytintä.

Salvianippu tai muu yrttinippu sytytetään ja savun annetaan puhdistaa energioita kiertämällä tilassa. Salvia auttaa myös "kummitusten" karkoituksessa, joten jos tuntuu, että kodissasi vierailee epätoivottuja henkiä, kannattaa kokeilla salvian polttamista. Näille viearilijoille voi myös ääneen esittää toiveen poistumisesta. Jos tämä ei auta, kannattaa kutsua apua paikalle.

Yrttiniput ovat ihanan tuoksuisia eivätkä tuo epähaluttuja kemikaaleja tilaan, mutta niiden polttamisessa tulee olla varovainen. Oma lempparini savulla puhdistamiseen on Palo Santo -tikku. Palo Santo on pyhä puu, jota polttamalla energiat tasaantuvat, negatiivisuus haihtuu ja tilan energia maadottuu. Suosittelen kokeilemaan!

Ääni avuksi. Ihana äänimalja hoitaa myös sinua, kun soitat sitä. Helpoin tapa luoda ääntä on taputus tai laulaminen.
Ääni avuksi. Ihana äänimalja hoitaa myös sinua, kun soitat sitä. Helpoin tapa luoda ääntä on taputus tai laulaminen.

Visualisointi meditoiden hoitaa myös etänä vaikka kesämökkiä

Useimmiten puhdistan itse kotini tai vaikka etänä kesämökin energioita visualisoinnin avulla. Tämän jälkeen saatan polttaa suitsuketta ja kynttilöitä sekä luoda hyvät puitteet hyvien vibojen säilymiseen tilassa. Mielessä toteutettu energiapuhdistus onnistuu vaikka et olisi kodissasi tai muussa puhdistamassasi tilassa.

Visualisoinnin voit tehdä sukeltamassa mielkuvituksesi avulla puhdistettavaan tilaan. Kulje mielessäsi jokainen tila läpi. Levitä käsilläsi tai kuvittelemallasi siveltimellä seinille ja lattiaan, kattoon ja huonekaluihin puhdistavaa kirkasta ihanaa valoa. Usein visualisoidessani tilaa, näkee paremmin ne kohdat, joihin todella valoa kaivataan. Kun olet käynyt koko tilan mielessäsi valolla maalaten läpi, kiitä ja tunne fiiliksen muutos tilassa.

Reikienergiaa kodille

Jos olet saanut reikiaktivoinnit reikikurssilla, voit piirtää saamiasi reikisymboleja ilmaan. Ne laittavat energiat virtaamaan aivan kuin reikihoitoa tehtäessä. Jos et ole käynyt reikikurssia etkä tiedä mistä puhun, voit piirtää silti ilmaan sydämiä käsilläsi. Kuvittele sydämien valaisevan ja lisääntyvän huoneen ilmatilassa. Hassua, mutta ihanaa!

Tuuletus

Kun suurin energiapuhdistus on tehty (ja muutenkin silloin tällöin), kannattaa ikkunat avata ja antaa uuden puhdistavan ja raikkaan ilman korvata puhdistettu tunkkainen energia.

Tuuleta myös tyynyjä ja petivaatteita pöllyttelemällä niitä. Näin saat esimerkiksi huonosti nukutun yön jälkeen tyynyysi jämähtäneen turhautuneen energian liikkeelle. Avaa ikkuna jos voit aamuisin ennen päiväpeiton asettamista sänkysi päälle, jotta sänkyvaatteet saavat tuuletuksensa.

  • Nopea energiapuhdistus ilman apuvälineitä!
    Sulje silmäsi. Rauhoita mielesi ja asetu tähän hetkeen.
    Kulje kotisi läpi mielessäsi lisäten haluttua tunnelmaa valon avulla kaikkiin kotisi pintoihin. Huomioi myös nurkat, huonekalujen aluset ja ikkunat. Kun olet kulkenut kotisi läpi ja lisännyt valoa jokaiseen sen kolkkaan mielelläsi, kiitä kotiasi. Kiitä siitä, että se luo sinulle halutun turvapaikan.
    Pienen meditointihetken jälkeen piirrä kotisi huoneisiin ilmaan sydämiä, taputa käsiäsi nurkissa ja niissä kohdissa, joihin intuitiollasi kuljet. Levitä hyvän olon tunnetta sydämestäsi käsin koko asuntoon. Avaa vielä ikkuna, tuuleta hetki ja anna liikkeelle lähteneen energian virrata.
Tuoksut auttavat sinua löytämään oikean tunnelman. Laventeli rauhoittaa. Käytä esimerkiksi diffuuserissa, tuoksukynttilänä tai kuivattuna sisustuksessa!
Tuoksut auttavat sinua löytämään oikean tunnelman. Laventeli rauhoittaa. Käytä esimerkiksi diffuuserissa, tuoksukynttilänä tai kuivattuna sisustuksessa!

Energiaa tukevia tekijöitä

Energiapuhdistuksen vahvistavia tekijöitä ovat ne ihanat asiat ja tavarat, joista sinulle tulee hyvä olo. Esimerkiksi valokuvat hyvistä hetkistä ja ihanista ihmisistä tuovat mieleesi hyviä muistoja, joiden nostama tunne myös vahvistaa ympärilläsi olevaa energiaa.

Mielestäni paras keino luoda uuteen kotiin ihana tunnelma onkin tuoda sinne kaikki ne omat lempparijuttunsa, joista tulee hyvä mieli. Uuteen kotiin muuttaessa ja välillä muutenkin on hyvä käydä kaikki omistamansa tavarat ja asiat läpi ja miettiä, tuovatko ne hyvää energiaa elämääsi. Jos eivät, luovu niistä kiitollisuudella. Tiedän, olen konmarini lukenut. Lue sinäkin!

Luontaisesti energiaa vahvistavia elementtejä ovat esimerkiksi kristallit ja energiakivet. Ne voimistavat huoneen energiaa. Elävät kasvit antavat omasta elävästä energiastaan tukea energian virtaamiseen tilassa. Kynttilät tuovat paitsi tunnelmaa, myös valoenergiaa.

Suitsukkeiden lisäksi erilaisten tuoksujen, diffuuserien ja tuoksuöljyjen käyttö tuo tunnelmaa ja rauhoittaa tai piristää yleisenergiaa. Laventelin tuoksu rauhoittaa ja sitruksiset tuoksut tuovat raikasta ja iloista energiaa.

Tunnelman luominen halutunlaiseksi

Jos haluat kotisi olevan rauhaisa, tyynnyttävä tila, jossa voi ihanasti hyggeillä sohvan nurkassa ja rauhoittua päivän kiireiden jälkeen, kannattaa luoda kotiin tunnelma halutunlaiseksi. Sytytä kynttilät, vähennä valojen määrää ja anna tunnelmallisen ympäristön luoda tunnelmallinen fiilis kotiisi ja sinuun. Kynttilän liekki myös puhdistaa ja vahvistaa energioita sekä tuo valoenergiaa kotiisi.

Jos puolestasi kaipaat kotiisi lisää virkistäviä ja eteenpäin vievää fiilistä, kannattaa kiinnittää huomio väreihin ja elävyyteen. Tuo tuoreita värikkäitä kukkia maljakkoon, vaihda sohvatyynyjen väriä uusilla päällisillä ja laita sitruksen tuoksuinen tuoksukynttilä palamaan.

Se energia, jota välität, tuntuu myös kodissasi. Jos olet stressaantunut tai väsynyt, kokeile kotisi energioiden puhdistamista ja huomaa ero myös omassa olosssasi! Kerrothan kokemuksistasi myös minulle! <3

Ihanaa päivää,
Aija