Kukkaloistosta kaikki irti!

18.06.2018

Rakastan kukkia ja erityisesti tänä kesänä olen nauttinut niiden tuomasta energiasta runsain mitoin! Tätä blogitekstiä kirjoittaessa istun lapsuudenkotini pihalla pionien ja orvokkien keskellä.  Myöhemmin kesällä kukkivat kasvit rehottavat vielä vihreinä ympärilläni.

Kasvien salainen voima

Kukat ovat paitsi kauniita, myös hoitavia ja energeettisesti rikkaita. Suurinta osaa kasveista ja kukinnoista voi käyttää sekä ulkoisesti että sisäisesti. Kannattaa kuitenkin aina tarkistaa, ettei kasvi ole myrkyllinen, ennen kuin siitä lähtee itselleen teetä keittämään.

Aiheesta on paljon kirjallisuutta sekä tietoa netissä. Luin juuri äitini kirjahyllystä löytämääni Kasvien salaiset voimat (Sinikka Piippo) kirjaa. Löysin lempikukistani lisää mielenkiintoista tietoa, jonka haluan jakaa kanssasi.

Orvokki

Meidän perheessämme kesä alkoi orvokkien ostamisella. Ensimmäiset orvokit hankittiin jo Markun päivänä eli isäni nimipäivänä huhtikuun 25. päivänä.

Orvokit ovat oikeuden, rakkauden ja pysyvyyden kukkia. Muinaisessa Kreikassa orvokin kukka symbloloi hedelmällisyyttä ja Roomassa rakkautta. Ruukussa kasvavan orvokin kerrotaan rauhoittavan mieltä. Sen sanotaan myös houkuttelevan hyviä henkiä tuomaan onnea taloon.

Hento orvokki sopii myös syötäväksi. Siitä on vuosituhansia tehty erilaisia juomia ja tuoksuvesiä. Sisäisesti nautittuna ne auttavat mm. turvotukseen ja akneen.

Orvokki tuo onnea ja suojelua kotipihallesi. Istuta ruukkuun ja nauti kauneudesta koko kesä!
Orvokki tuo onnea ja suojelua kotipihallesi. Istuta ruukkuun ja nauti kauneudesta koko kesä!

Pioni

Enismmäinen Vibat-päivitys sosiaalisessa mediassa oli kuva lempikukastani pionista. Tämä kasvi on aina inspiroinut minua nauttimaan elämästä! Osuin tietämättäni myös naulan kantaan. Pionin katsotaan tuovan yrittäjälle vaurautta ja asiakkaita. Olen siis pionille paljosta kiitollinen!

Lapsuudenkotini pihalla kukkii kesäisin suurikukkainen vaaleanpunainen sekä aniliininpunainen pionipensas. Pioneita onkin istutettu kotipihoille suojelemaan perhettä ja karkoittamaan pahoja henkiä. Uskon myös, että niitä on istutettu kotitalon paraatipaikalle ihan vain kauneutensa tähden!

Pioni yhdistetään Kiinassa kunniaan, arvokkuuteen ja vaurauteen. Pionin kukan terälehdistä ja juurista tehdään teetä tuomaan kauneutta ja pitkää ikää. Minä, sekä kiinalaiset kertomukset, pidämme pionia myös kukkien kuningattarena.

Lempikukkani pioni kukki täydessä loistossaan Vibat pop-up hoitohuoneen ikkunan alla toivottaen hoitoon tulevat tervetulleiksi!
Lempikukkani pioni kukki täydessä loistossaan Vibat pop-up hoitohuoneen ikkunan alla toivottaen hoitoon tulevat tervetulleiksi!

Kasvien energeettinen vaikutus

Olen miettinyt paljon kasvien energiaa ja sen vaikutusta meihin. Kiinalaisessa lääketieteessä puhutaan usein ruoan tuomasta energiasta. Esimerkiksi sairaille syötetään usein kanakeittoa, koska kanan pyrähtelyn ja nopeiden liikkeiden katsotaan siirtyvän energiana ruokailijaan ja edistävän paranemista. Meillä päin sanotaan "olet mitä syöt" tarkoittaen samaa asiaa.

Mitä jos katsoisimmekin siis ruokaamme kokonaisvaltaisemmin. Lautasella oleva ape on muutakin kuin kaloreita, rasvoja, vitamiineja ja proteiinia... Mitä jos sen energian värähtely vaikuttaakin meihin kokonaisvaltaisemmin!

Kukkia miettiessä esimerkiksi syreeni on oiva esimerkki. Sen huumaavan tuoksuinen kukka on kaunis ja herkkä. Sen juuristo ja puumainen varsi kuitenkin erittäin vahvoja ja kestäviä. Haluaisin näitä ominaisuuksia itselleni.

Syreenijuomaa voi tehdä erottelemalla syreenin kukkia varrestaan ja huuhtomalla ne hyvin. Lisää veteen, anna maustua ja nauti kesäpäivänä. Ah miten ihanaa ja helppoa! Muitakin makuvesiä kannattaa nauttia. Niissä yhdistyy visuaalisuus, hyvä maku ja tietenkin nesteytys. Kokeile rohkeasti!

Miten sinä nautit kukista?

<3 Aija