Lupa purnata!

19.01.2022

Hei ihana,

Tämä kirje on kirjoitettu sinulle, joka alat olla jo todella kyllästynyt rajoituksiin ja "uuteen normaaliin". Sinulle, joka ehkä muuten haluat nähdä aina asioissa hyvää, mutta saatat kokea sen todella haastavaksi näin parin vuoden tsemppaamisen jälkeen. Et ole yksin tunteittesi kanssa.

Pyrin aina näkemään kaikissa tilanteissa hyviä puolia. Se ei tarkoita sitä, etteikö tunteet, myös ne negatiiviset, nouse ajoittain pintaan. Varsinkin nyt.

Tunteilla on monta tehtävää. Niiden tarkoitus on auttaa ja suojella meitä, näyttää meille suuntaa ja puhdistaa energiaamme. Niiden avulla ilmennämme itseämme ja ne auttavat kommunikoinnissa muiden kanssa.

Patoutuneet, piilotetut tunteet juuttuvat meihin. Ne eivät päästä meistä irti ennen kuin me päästämme niistä irti. Tämä on yksi osa energiahoitotyötä. Energiahoidoissa autetaan kehon energioita virtaamaan niin, että nämä tukkeutuneet energiat pääsevät myös virtaamaan vapaammin ja irrottautumaan meistä.


Jotta tunteet ei tukkiutuisi meihin, on tärkeää kohdata ne. Kohtaamalla tunteet, päästät niistä myös irti. Negatiiviset tunteet auttavat meitä näkemään epäkohdan, jotta pystyisimme muuttamaan omaa toimintaa ja suuntaamme.


On siis täysin normaalia tuntea negatiivisia tunteita. Annan sinulle luvan.

Nyt saa v***ttaa!

Jokaisella meillä on myös erilaisia tapoja purkaa ärsytystämme, turhaumaa ja hetkellistä ahdistusta. On tapasi sitten kaverin kanssa purnaaminen, tyynyyn huutaminen (suosittelen tämän jälkeen tuulettamaan tyynyn, varsinkin jos nukut sillä), itkeminen tai vaikka kehon rääkkijumppa, anna mennä.


Huomioi tunteesi, kohtaa se sellaisena kun se tulee, anna sille lupa olla juuri sellainen kuin se on ja anna sille myös ohje poistua. Näin päästät tunteesta irti. Sen jälkeen keskity hyvään.

Kävin ystäväni kanssa etäkävelyllä. Kävelimme siis omissa kotiympäristöissämme puhelimessa puhuen. Lenkin aikana purnaismme, kävimme kaikki ärsyttävimmät asiat läpi tilanteessa, jossa molemmilla tilanne vaikuttaa suuresti työntekoon, vapaa-aikaan ja sosiaaliseen elämään - eli koko totuttuun monimuotoiseen ja kivaan elämään. Aikamme purnattuamme, minuun laskeutui rauha. Tuntui hyvältä olla rehellinen. Monta päivää energiassani vellonut ärsytys oli nyt puettu sanoiksi ja päästetty ilmoille. Samalla se pääsi minusta ulos. Loppupuhelun ja -lenkin keskityimme hyviin asioihin. Niitä löytyy aina! AINA!

Positiivisessa psykologiassa puhutaan tunteiden tasapainosta. Negatiiviset tunteet ovat kestoltaan ja vaikutukseltaan voimakkaampia kuin positiiviset tunteet. Siksi palikkateorian mukaan yhtä negatiivista tunnetta vastaan tulisi toiseen vaakakuppiin saada kolme positiivista tunnetta, jotta pääsemme tunteidemme osalta tasapainoon. Todellinen palikkateoria, mutta yksinkertaistetusti kertoo hyvin sen, mistä tunne-elämän tasapainossa on kysymys. Tästä syystä on tärkeää keskittyä myös purnaamisen lisäksi hyvään. Löytää niitä hyviä asioita elämässämme, löytää iloa, hyvää tekeviä asioita ja tehdä myös niitä kivoja asioita.


Se mihin keskitymme - lisääntyy.


Sinulla on valta päättää, mihin keskityt elämässäsi. Se ei tarkoita, että sivuuttaisit negatiiviset tunteet. Ne ovat osa sinua. Ne tulevat ja menevät, aivan kuten kaikki elämässä. Sillä kaikki elämässä on hetkellistä.

<3 Aija