Meedio - mikä se on?

26.11.2018

Tämä teksti ei ole kummitusjuttu tai pelottelutarina. Haluan tällä tekstillä avata sinulle sitä hienoa työtä, jota meediot tekevät. He toimivat toivon ja viestintuojina meille ihmisille. 

Tässä tekstissä en myöskään puolustele, kerro ihmetarinoita ja ihmeelliisiä kokemuksia. Tässä tekstissä kerron mikä on meedio, mitä hän tekee ja yritän kuvailla myös miten hän sen tekee. Jos haluat tietää lisää, suosittelen sinua itse osallistumaan meediotilaisuuteen tai käymään yksityisistunnossa. Saamaan siis oman kokemuksesi aiheeseen liittyen. Okei, sitten aloitetaan.


Mikä on meedio?

Meedio on latinaksi medium ja tarkoittaa keskellä olevaa. Kuvaus on mielestäni hyvä, sillä meedio ikään kuin kohtaa henkimaailman tulijan kahden ulottuvuuden välillä. Meedio toimii siis tämän ja Tuonilmaisten (=henkimaailma) välissä, keskellä.

Meedio työskentelee henkimaailman kanssa yhteistyössä ns. virittäytymällä taajuudelleen, jossa pystyy kommunikoimaan heidän kanssaan. Vastaavasti sieltä puolen virittäydytään lähemmäksi meidän taajuuksiamme, jotta yhteys syntyy.

Puhun Tuonilmaisista (olen tämän sanan joskus kuullut ja siihen kovin viehtynyt). Se on paikka, josta me kaikki tulemme ja täältä myös palaamme. Kristinuskossa puuhtaan Taivaasta. Sama mesta, sanoisin.

Miksi meedion työ on tärkeää?

Olen todistanut monta hetkeä, jossa viestin vastaanottaja tässä maailmassa on saanut avun, lohdun ja ymmärryksen omaa elämäänsä liittyviin kysymyksiin. Se tekee meedion työstä uskomattoman arvokasta ja tärkeää.

Usein henkimaailmasta tulija tuo muistutuksen ja vahvistuksen siitä, ettei kuolemaa ole. Elämä vain muuttaa muotoaan. Saamme näin rakkauden ja tuen meedioiden kautta myös niiltä, jotka eivät enää pysty olkapäätänsä lohdun sijaksi tarjoamaan tässä fyysisessä maailmassamme.

Henkimaailman tulija on edelleen se sama sielu, joka tässä maailmassa kanssamme on elänyt. Hän on kuitenkin vapautunut egon vallasta, jolloin näkee asiat uudella tavalla todellisen itsensä kautta. Usein kohtaamiset ovat erittäin rakkaudellisia, hauskoja (huumori säilyy) ja koskettavia.

On hyvä muistaa, ettei meedio eikä henkimaailma anna valmiita vastauksia. He ovat tukena ja apuna siinä työssä, jonka sinun ihmisenä täytyy itse tässä maailmassa tehdä. Olemme kaikki vastuussa omista päätöksistämme ja omasta elämästämme. Meillä on myös lupa ja mahdollisuus tehdä elämästämme omanlaisemme ja onnellista.

Yhteys henkimaailmaan on upea kokemus niin viestin tuojalle kuin vastaanottajalle.
Yhteys henkimaailmaan on upea kokemus niin viestin tuojalle kuin vastaanottajalle.


Miten meedioksi tullaan?

Meillä on kaikilla tämä kyky. Toisilla herkkyys on voimakkaampaa. Itselläni herkkyys on aina ollut läsnä elämässäni, mutta vasta parikymppisenä aloin opetella sen käyttämistä ja siihen lähempää tutustumista. Tietenkin hommaan tarvitaan intoa, harjoitusta ja tuon herkkyyden tunnistamista.

Meedion kykyjä, samoin kuin muitakin energiatyöskentelyn muotoja (tai hitsi vie mitä tahansa elämässä), voi harjoitella. Erilaisia kursseja järjestetään esimerksiksi Helsingissä Suomen Spiritualistisen seuran toimesta.

Itse olen oppinut meedion taitoja piirityöskentelyllä, joka on erinomainen tapa oppia ja harjoitella kykyjään. Piirityöskentelyssä kokoonnun muutaman muun kanssa säännöllisesti harjoittelemaan taitojamme. Piirityöskentely on hauskaa. Lähes kaikki ammattimeediot myös harjoittelevat säännöllisesti ja pitävät taitojaan yllä piirityöskentelyn avulla.

Miten sen teen - ajattelun, mediuismin ja psyykkisen luennan ero

Usein minulta kysytään, miten "saan tiedon" ja "näen ne asiat tai henkilöt". Yritän kiteyttää tällä esimerkillä sen kokemuksen, jonka omassa ajattelussa sekä psyykkisessä luennassa (se energialuku, jota teen Vibat energiahoidossa) ja meedion työssä (mediuismi) itse koen:

Oma ajattelu:

Voimme kuvitella mielessämme eli mielikuvitella asioita. Voin esimerkiksi kuvitella mielessäni kukkakimpun. Voin määritellä sille värit, muodon ja kaikki aistit sen ympärille. Näen tuon kimpun mielessäni. Olen siis luonut kimpun itse omaan mieleeni.

Mediuismi ja psyykkinen luenta:

Mediuismissa ja psyykkisessä luennassa puolestaan tuo sama mielikuvitukseni työskentelee, mutta kuitenkin niin, että tieto tuodaan mieleen. Tuo kukkakimppu siis tuodaan mieleeni ilman, että pystyn itse määrittelemään sen ominaisuuksia. Näen sen sellaisena, kuin se mieleeni tuodaan. Tämä on psyykkistä luentaa ja meedion työtä.

Mediuismin ja psyykkisen luennan erot:

Sillä, onko kimpun tuoja sinun energiasi vai edesmenneen isoäitisi energia, on iso merkitysero. Nämä kimput ovat todennäköisesti aivan eri mallisia ja näköisiä. Niissä on eri kukat ja tuoksut. Molemmista energioista pystyy ulkopuolinen henkilö näkemään kukkakimpun virittymällä oikealle taajuudelle tuon energian kanssa. 

Kun luen esimerkiksi Vibat energiahoidossa sinun energiaasi (=psyykkinen luenta), on tuo kaikki tieto jo sinussa ja sinusta lähtöisin. Ne ovat sinun mielipiteitäsi, sinun näkemyksiäsi. Nostan ne vain esiin. Toimin tulkkina itsellesi omaan tietoosi, sinun luomaan kukkakimppuusi.

Kun tuon henkimaailman tulijan viestin, tuo viesti on hänen mielipiteensä ja hänen näkemyksensä, hänen luoma kukkakimppunsa. Se, mikä siitä tekee erityisen, on se, että hän näkee sinun elämäsi kauempaa, ulkopuolelta. Hänellä on myös sieltä käsin parempi näkökulma elämän kokonaisuuteen kaikkine ihmeineen.


Meedio ikään kuin "avaa mielensä" saadakseen yhteyden. Tämän kuvan otin Madridissa eräästä näyteikkunasta. Se on mielestäni mahtava!
Meedio ikään kuin "avaa mielensä" saadakseen yhteyden. Tämän kuvan otin Madridissa eräästä näyteikkunasta. Se on mielestäni mahtava!

Tämä esimerkki ja kokemus on minun henkilökohtainen eikä todellakaan kaikenkattava kuvaus hommasta. Pyrin yksinkertaistamaan asioita, jotta ne eivät kuulosta niin hankalilta. Joku muu voisi kuvailla energiatyöskentelyn hyvinkin erilaisena. En myöskään määrittele tällä kuvauksella kovin tarkasti psyykkisen luennan ja mediuismin eroavaisuuksia. Ne ovat hyvin kokemuksellisia asioita myös. Siksi haluan muistuttaa, että tämä näkökulmani kokemukseen ja työskentelyyn on omani.

Toivottavasti tämä kuvaus kuitenkin selvensi työskentelyä ja teki siitä jollain tavalla vähemmän pelottavan. Koska se ei ole lainkaan pelottavaa. Se on luonnollista.

Minä meediona

Vaikka en itse varsinaisesti harjoita meedioistuntoja asiakkaille, pidän taitojani yllä ja kehitän niitä jatkuvasti piirityöskentelyllä ja osallistumalla meediotilaisuuksiin. Toiveeni on toki joskus pitää omia meediotilaisuuksia ja yksityisistuntoja, mutta toistaiseksi aika ei ole siihen vielä kypsä. Katsotaan milloin haaveeni tulee ajankohtaiseksi.

Sinäkin voit saada yhteyden edesmenneeseen rakkaaseesi. Hän on vain ajatuksen päässä. Luota lämpimään tunteeseen, jonka saat ajatellessasi häntä. Hän on läsnä!


Ensi viikolla kirjoitan meediotilaisuuksista ja niihin osallistumisesta. Samalla kerron tarkemmin, miten homma toimii käytännössä. Jos et siis tajunnut nyt mitään, ei hätää! 

Haluan avata tätä aihetta siksi, että moni asiakkaani on kiinnostunut siitä, mutta jännittää itse osallistumista, koska tilanne ja asia on uusi. Toivottavasti osaltani pystyn helpottamaan pahinta jännittyneisyyttä ja estettä osallistumiseen!

Ihanaa viikkoa,

Aija