Mitä sinä luet laiturilla tänä kesänä?

22.06.2021

Kesällä on aikaa lukea ja imeytyä kirjojen maailmaan. Lempipaikkani lukea on mökin kuisti, jossa riippukeinussa loikoillessa voin helposti viettää tunteja ja päiviä. Välillä kuuntelen äänikirjoja, välillä uppoudun kirjojen sivuihin ja toisinaan avaan kirjan umpimähkään jostain kohti ja luen pari lausetta. Nämä intuitiivisesti eteeni valikoidut lauseet usein auttavat minua jossain elämäni kysymyksessä.

Suosittelen kokeilemaan!

Pakkaan mökille mukaan uusien kirjatuttavuuksien lisäksi myös muutaman kirjan, jotka olen lukenut useammin kuin kerran. Edelleen avaan niitä viikottain, avaten ne umpimähkään vain jostain kohti, luen ehkä lauseen tai kokonaisen kappaleen ja löydän joka kerta jotain uutta näistä kirjoista.


Nämä kirjat ovat tulleet luokseni suositusten kautta vuosien varrella. Ja mikä parempaa kuin laittaa hyvä kiertämään. Suosittelen siis sinulle kesälukemiseksi seuraavia kirjoja. Valikoin listaan kolme kirjaa, jotka sopivat kesän lukemistoon mielestäni hyvin aihepiiriensä myötä. Toivon, että saat niistä iloa ja oivalluksia vuosiksi eteenpäin, aivan kuten minäkin olen saanut.


1) Eckhart Tolle: Läsnäolon voima - tie henkiseen heräämiseen

Mikäli et ole vielä avannut tätä kirjaa, suosittelen lämpimästi tekemään niin. Tämä teos on henkisen kirjallisuuden ehdoton klassikko! Tolle on henkinen opettaja, jonka koko kirjallinen tuotanto on täynnä viisaita sanoja ja oivalluksia.

Sain kirjan lahjaksi vuosia sitten tilanteessa, jossa minun oli vaikea rauhoittua. Tilanteessa, jossa minun tuli rauhoittua. Kirja auttoi oivaltamaan oman mieleni toimintaa ja sitä, kuinka tärkeää on hiljentyä. Kirja avaa näköalaa ja laittaa myös mielen pohtimaan omaa elämää. Erinomainen kesälukemistoon! Ja jos omistat kirjan, tai olet sen lukenut, avaa kirja uudestaan, löydät uusia juttuja joka kerta!

Avaan tämän kirjan sivuja usein intuitiivisesti. Tässä tämän päivän lause:
"Läsnäolo, se ei ole sitä, mitä ajattelet sen olevan."
Toimikoon lause hyvänä teaserina tälle teokselle.


2) Rebecca Campbell: Rise sister rise - vapauta viisas, villi naiseutesi

Naiseus ja siihen liittyvät teemat ovat kiehtoneet minua viime vuosina. Olen lukenut kirjoja, tutustunut ja jakanut tietoa naisen syklisyydestä, kouluttautunut feminine yin-ohjaajaksi, etsinyt äitilinjan juuriani ja löytänyt aivan uuden ulottuvuuden omaan naiseuteeni. Matka on ollut ihana.

Yksi tällä matkalla lukemistani kirjoita tuli jälleen suosituksen kautta. Rise sister rise on Cambellin teos, jonka avulla hän auttaa naisia löytämään oman feminiinisyytensä ja oman äänensä. Kirjasta löytyy mietteitä herättäviä aiheita naiseudesta ja omasta voimastasi, sekä myös rituaaleja ja käytännön työkaluja oman valonsa vahvistamiseen.


Luin kirjan lähes yhdeltä istumalta ja palaan siihen aina välillä lukien intuitiivisesti kappaleen kerrallaan.
Tänään intuitiivisesti sivuilta minulle auenneen kappaleen nimi oli:
"Naiset, jotka elivät ennen sinua"

Tämä kappale sopii minulle hyvin. Olen mielessäni tämän vuoden aikana matkustanut eri aikoihin sekä oman sukuni historiaan. Kesällä kuljen esiäitieni jalanjälkiä Keski-Suomessa ja palaan näin omille juurilleni. Koen pyhyyttä tässä matkassa, olkoon se oma pieni pyhiinvaelllukseni.


Jos sinulla on haasteita oman feminiinisyytesi kanssa, tämä kirja saattaa tuntua liian paljolta, mutta suosittelen jatkamaan lukemista siitä huolimatta. Kirja auttaa avaaman lukkoja jos näin annat sen tehdä. Tässäkin, kuten muissakin kirjoissa, jos jokin tökkii, mene siitä yli ja eteenpäin.


Ylistä ihanaa feminiinistä energiaasi tänä kesänä! <3


3) Louise L. Hay: Muuta ajatuksesi, muutat elämäsi

Toinen todellinen klassikkoteos on tässä. Kirja ilmestyi 80-luvulla ja löytyy monien kirjahyllyistä jo. Vaikka omistaisit jo kirjan, suosittelen lukemaan sen uudestaan. Kirja on helppolukuinen, täynnä mietittävää ja omaa täydellisen sanoman kesälomalla sisäistettäväksi ja harjoiteltavaksi.

Sain vinkin kirjasta aikoinaan ihanalta energiahoitajaystävältäni Netta Nevantaustalta. Tämä kirja imaisi minut tuolloin heti mukaansa ja on edelleen yksi niistä kirjoista, joihin palaan aina uudelleen.

Mielellämme on valtava voima ja valjastamalla sen voiman käyttöömme, löydämme tasapainon elämässämme. Tuo tasapaino on avain hyvinvointiin ja terveyteen. Kiehtova ajatus, johon suosittelen tutustumaan tarkemmin.

Intuitiivisesti avaamani sivu toi seuraavan virkkeen suoraa Hayn meille lukijoille kirjoittamana:
"Olkoon tämä lahja Sinulle avuksi, kun etsit sisimpääsi, joka on omanarvontunnon, puhtaan rakkauden ja itsensä hyväksymisen tyyssija."On monia monia teoksia, jotka ansaitsisivat tulla listatuksi tässä kirjoituksessa. Mutta jotta kesälukemiset eivät mene suorittamiseksi, rajaan listani tähän. Lisää lukusuosituksia löytyy instagramtilini kohokohdista.

Mitä sinä luet tänä kesänä?

<3 Aija