Musiikki energian vahvistajana

17.05.2019

Olen pohtinut suhdettani musiikkiin viime aikoina paljon. Välillä kuuntelen paljonkin musiikkia ja välillä nautin enemmän hiljaisuudesta. Tällä hetkellä huomaan hakeutuvani jatkuvasti kuuntelemaan musiikkia, tuottamaan ääntä laulaen tai soittamaan pianoa, jopa rummuttelemaan pöydän kulmaa. Huomaan saavani siitä valtavasti energiaa. Musiikilla on suuri merkitys kaikkien meidän elämissä, vaikka emme sitä välttämättä aina ajattelekaan. Musiikki on suuri voimavara.

Tämä kirjoitus on muistutus itselleni ja sinulle musiikin voimasta ja sen tuottamasta hyvästä olosta. Kaikki on energiaa, me ja musiikki.

HYVÄ MIELI

Kaikilla meillä on varmasti oma lempibiisi - se kappale, joka saa meidät aina laulamaan mukana tai ainakin tuntemaan pienen läikähdyksen sielussamme. Minulla on monta lempikappaletta, joiden soidessa tunnen hetkeksi kaiken muun unohtuvan.

Nämä voimakappaleet auttavat jaksamaan vaikeinakin päivinä ja tuovat mukanaan muistutuksen siitä, että kaikki on hetkellistä; niin paha mieli kuin sen sekunneissa pyyhkivä hyvän biisin tuoma mahtava olokin. Pidä siis mukanasi aina voimabiisiäsi, oli se sitten kasetilla tai älypuhelimessasi. Laita se soimaan ja tunne hymy sisälläsi! Mikä on sun lempparibiisi tällä hetkellä?

Ääni on värähtelyä.
Ääni on värähtelyä.

VÄRÄHTELY

Ääni on värähtelyä, jonka pystymme kuulemaan, mutta myös tuntemaan kehossamme. Kuurot nauttivat usein musiikin kuuntelusta yhtä tavalla kuin me, jotka kuulemme. He kuulevat äänen värähtelyn tuntemalla sen kehossaan ja saavat kokemuksen sitä kautta.

Äänen värähtely on puhdistavaa ja voimauttavaa. Uskon, että tiedät mistä puhun. Sen tuoman energian voi todella tuntea. Samalla tavalla kuin vesilasissa vesi alkaa reagoida pienin aalloin ääneen, niin tekee kehommekin. Kehomme on pääosin vettä. Äänet liikuttaa vettä kehossamme ja näin myös energiaamme.

Käytän energiahoidoissani välillä äänimaljaa mukana rentouttamisessa. Eri taajuuksissa soivat maljat aktivoivat eri energiakeskuksiamme. Omani värähtelee sydämen alueella. Ääni ja sen värähtely resonoivat koko kehossamme vieden rentoutuksen joka soluumme. Suosittelen kokeilemaan äänimaljoja!

Joskus joku hyvinkin outo biisi (sellainen, jota et muuten kuuntelisi) tai ääni saattaa tuntua uskomattoman hyvältä kehossa. Se on merkki siitä, että tuota musiikin värähtelyn mukana tuomaa energiatasoa kaipaat. Anna silloin sen virrata lävitsesi ja antaa sinulle voimaa.

Musiikki on parasta livetilanteessa nautittuna. Tällöin soitinten ja äänten aikaansaama värähtely tulee suoraa kehoomme ja aisteihimme. Suurimman nautinnon itse saan sinfoniaorkesterin soidessa. On uskomatonta, kuinka kaunis ja harmoninen kokonaisuus voi syntyä niin monen ihmiset energiasta ja yhteisestä soitannasta. Klassinen musiikki on tunnetusti myös hyvin rauhoittavaa ja auttaa keskittymään.

ÄÄNET ENERGIAKESKUSTEN VAHVISTAJINA

Eri äänillä on eri värähtelytaajuudet, jotka vaikuttavat energiakeskuksiimme ja sitä kautta kokonaishyvinvointiimme. Jokaisella chakralla on oma äänensä, joka vahvistaa kyseistä energiakeskusta.

Jos olet käynyt joogatunnilla, olet varmasti törmännyt erilaisiin yhdessä harjoituksen päätteeksi lausuttuihin mantroihin. En itse ole näihin juurikaan perehtynyt, mutta nautin niistä suunnattomasti. Esimerkiksi Om tai Aum mantroja lausuessa / laulaessa ääni värähtelee energiakeskuksiin ja tuntuu hyvänä olona kropassa. Jokainen mantra vaikuttaa sävelten tavoin omaan chakraansa. Jos nämä kiinnostavat tarkemmin, kannattaa kääntyä joogien puoleen!

Reikiopettajani opetti minulle myös ihanan tavan rentouttaa ja tyynnyttää itseni laulun avulla. Heijaa heijaa on ääntelynä ja laulaen todella puhdistava kokonaisuus. Se esiintyy myös alkuperäiskansojen rituaaleissa. Itse vaihtelen sen säveltä ja sitä kuinka näitä sanoja laulan. Kokeile! Jotain taianomaisen ihanaa tuossa heijaamisessa on. Se todella on taikasana!

SOITTO JA LAULU

Laulaminen on minulle nautinto. Tiedän, etteivät kaikki koe laulamista samalla tavalla. Nautin suunnattomasti siitä olosta, jonka laulaminen minussa saa aikaan. Tunnen jokaisen äänen kehossani värähtelynä, ihmetyn tuottamastani äänestä ja sen kauneudesta (Vaikkei se aina kaunista olisikaan, tuo ihmetys on joka kerta kaunis!) ja saan tuottamani laulun kautta valtaviakin tunnekokemuksia.

Laulaminen puhdistaa kurkkuchakraa ja näin vahvistaa omaa ilmaisukykyämme kaikessa muussakin elämässämme. Laulu on puhdasta iloa!

Soitin lapsena pianoa paljonkin. Nyt kotonani oleva piano saa sormeni tanssimaan enää harvoin. Tämä kirjoitus kuitenkin laittoi heti mieleni haluamaan soittamista!
Soitin lapsena pianoa paljonkin. Nyt kotonani oleva piano saa sormeni tanssimaan enää harvoin. Tämä kirjoitus kuitenkin laittoi heti mieleni haluamaan soittamista!

Shamaanit matkustavat toisiin maailmoihin laulun ja rummutuksen avulla. Koen saavani myös laulaen yhteyden tuonilmaisiin ja muihin korkeampiin taajuuksiin. Ajatus siitä, että laululla aiheuttamani värähtely ja tunne leviävät todellisuudesta toiseen, on jotenkin kaunis ja ihana.

Minkä tahansa soittimen soittaminen on myös todella voimauttavaa. Ääni värähtelee käsistäsi ja kuulon kautta koko kehoosi voimistaen energiaasi. Soittaminen ja laulaminen ovat molemmat upeita muotoja lähettää ajatuksensa universumille.

RYTMI JA LIIKE

Kuunnellessasi musiikkia, kehon valtaa usein rytmi, joka muuttuu liikkeeksi. Liike ja tanssi antavat musiikille muodon. Tanssi onkin ihana tapa vahvistaa hyvää oloa ja chakroja musiikkiin yhdistettynä.

Kuten jokaista chakraa tukee oma sävel, tukee niitä myös eri musiikki- ja tanssityylit. Esimerkiksi kovaiskuinen flamenco vahvistaa voimakeskustamme eli solar plexusta. Pehmeämmät lattarirytmit puolestaan laittavat lanteemme keinumaan ja vahvistavat näin sakraalichakraa. Kokeile eri musiikki- ja tanssilajeja ja nauti. Nautinto on tärkein tekijä kaikessa tekemisessä!

ENERGIAHOIDOT JA MUSIIKKI

Käytän itse energiahoidoissa musiikkia osana kokonaisuutta. Valitsen musiikin kunkin asiakkaan kohdalla intuitiivisesti. Välillä musiikki soi kovempaa, välillä hyvin hiljaisena taustalla. Jokainen meistä on erilainen ja jokaisen energia nauttii hieman erilaisista taajuuksista musiikissa. Onkin todella tärkeää, että energiahoidon yhteydessä musiikki tukee juuri omaa energiaa. Vaikka itse pitäisinkin jotain hoidossa soittamaani musiikkia todella synkkänä, saattaa asiakas kiittää musiikkivalintaani jälkikäteen. Hän on tällöin nauttinut siitä joka solulla. Se on ihanaa!

Käytän energiahoidoissani usein äänimaljaa. Suosittelen kokeilemaan!
Käytän energiahoidoissani usein äänimaljaa. Suosittelen kokeilemaan!

Keskittymiseen rentouttava musiikki soveltuu erinomaisesti tekemisen taustalle. Vinkkinä: Spotifysta löytyy paljon rentouttavaa musiikkia, jotka löytyvät esim. hakusanojen reiki, jooga/yoga, zen, meditation...Etsi oma suosikkisi! 

Huomaan, että voisin puhua musiikista, äänestä ja kaikesta tästä enemmänkin. Tämä teksti oli ehkä vielä poukkoileva raapaisu aiheesta. Sen tarkoitus oli kuitenkin muistuttaa meitä kaikkia siitä, miten ihmeellinen asia äänet ja musiikki ovat. Niillä on valtava vaikutus energiaamme.

Anna siis musiikin soida, soita, laula, tunne kaikki se kehossasi, anna sen liikutta niin kehoasi kuin tunteitasi ja voimaannu sen avulla. Ihania hetkiä voimaannuttavan musiikin parissa viikonloppuusi!

<3 Aija