Sydänchakra - neljäs chakra

30.07.2018

Tällä viikolla rakkaus väreilee ympärillämme. On aika antaa energiamme neljännelle chakrallemme eli sydänchakralle!

Tämä viikko on minulle myös erityinen, sillä vietämme puolisoni kanssa hääjuhlaa, joihin olemme kutsuneet läheisemme. Menimme naimisiin jo toukokuussa, mutta rakkauden kesä 2018 jatkuu läpi kesän! Täydellinen ajankohta siis sydänchakraani keskittymiseen.

Neljäs chakra - sydänchakra

Rintakehämme keskellä sijaitseva sydänchakra on rakkauden, myötätunnon, kiitollisuuden ja empaattisuuden keskus. Seitsemän chakran keskiössä sijaitseva sydänchakra avautuu maailmalle ja rakkaudelle ollessaan tasapainossa.

Alemmat kolme chakraa toteuttavat, tuovat asiat käytäntöön ja pitävät meidät tässä hetkessä. Ylemmät kolme chakraa visioivat, näkevät tulevaisuuden ja haaveilevat. Sydänchakran tehtävä onkin pitää nuo haaveet ja toiminta tasapainossa. Aikamoinen tehtävä! Kun tasapaino on saavutettu, pystymme antamaan rakkautemme itsellemme ja muille juuri sellaisena kuin olemme.

  • Karrikoituna. Anna ajatusten välillä leijua pilvissä. Näin saat hyviä tai hulluja ideoita. Kun annat noille ajatuksille rakkautta ja hyväksynnän, toteutus on helpompaa. Charkat siis tasapainoon, niin unelmia on helpompi toteuttaa!
Ruusu yhdistetään rakkauteen ja sen tuoksun avulla pystymme voimistamaan sydänchakran toimintaa. Ruusuvettä on käytetty kauneuden hoidossa kautta aikain ja sen tuoksu muistuttaa meitä elämän täydellisyydestä. Sen avulla pystymme myös lievittämään sydänsuruja ja masennuksen oireita.
Ruusu yhdistetään rakkauteen ja sen tuoksun avulla pystymme voimistamaan sydänchakran toimintaa. Ruusuvettä on käytetty kauneuden hoidossa kautta aikain ja sen tuoksu muistuttaa meitä elämän täydellisyydestä. Sen avulla pystymme myös lievittämään sydänsuruja ja masennuksen oireita.

Kun sydänchakrasi on tasapainossa, koet yhteyttä ja luottamusta maailmaan ja muita ihmisiä kohtaan. Sinun on tällöin helppo ottaa vastaan kosketus ja muiden ihmisten lämpö. Tällöin myös silmäsi loistavat ja sinussa sekä ympärilläsi on hyvä olla. Rakkaus, kiitollisuus ja luottamus ovat näin sydämessäsi.

Epätasapainossa oleva sydänchakra saattaa saada sinut tuntemaan itsesi yksinäiseksi, mustasukkaiseksi tai alakuloiseksi. Saatat vetäytyä myös kuoreesi eikä sinuun saa helposti yhteyttä. Fyysisinä oireina saattaa ilmetä oireita sydämen ja keuhkojen alueella sekä verenpaineessa heilahtelua. Sydänchakra saattaa myös sulkeutua (liike pysähtyy), jolloin kylmyys ja epäempaattisuus astuvat mukaan kuvioon.

  • Jos emme anna elmämämme eri osa-alueille tarpeeksi huomiota, saattaa kyseiseen asiaan liitetty chakra pysähtyä hetkellisesti kokonaan. Energiahoitaja pystyy antamaan buustin kyseessä olevalle chakralle, mutta meidän tulee aina itse antaa energiamme ja huomiomme pysähtyneelle liikkeelle. Kun teemme näin, myös liike palaa. Antamani vinkit blogissa kunkin chakran taspainotukseen ovat apuvälineitä myös tässä työssä!

Tasapainottavia tekijöitä

Sydänchakran väri on vihreä ja vaaleanpunainen. Vihreä rauhoittaa, muistuttaa meitä ympäröivästä hyvästä. Sen avulla rakennetaan siltoja niin chakrojemme kuin ihmistenkin välillä. Sillä on parantava ominaisuus ja sen avulla näemme asiat kirkkaammin. Vaaleanpunainen tulvii rakkautta ja iloa. Se luo ympärilleen empatiaa ja kiitollisuutta elämää kohtaan. Monissa kukissa tämä väripari leikkii keskenään ja vahvistaa näin sydänchakraamme!

Minttu ja vahvistaa sydänchakran toimintaa. Kokeile!
Minttu ja vahvistaa sydänchakran toimintaa. Kokeile!

 Tasapainottavia ruoka-aineita sydänchakran huomioimiseen ovat mm. tofu, quinoa, herneet, salaatti, parsa, avokado, pinaatti, lime, minttu ja muut yrtit. Erinomainen hellejuoma syntyy, kun laitat vesilasiin mintun oksan (napauta kevyesti kädellä, jotta aromit aukeavat). Voit nauttia niin kuumana kuin kylmänäkin juomana!

Ilma näkymättömänä elementtinä yhdistetään sydänchakraan. Ilma on itsessään kuin rakkaus. Sitä ei voi nähdä eikä käsin koskea, mutta ilman sen läsnäoloa meillä ei ole täyttä elinvoimaa. Ilma liikkuu tuulena ja liikuttaa tuoksuja. Se raikastaa ja pitää solumme ja ajatuksemme virkeinä!

Nauti vihreästä luonnosta. Tämä vaaleanpunainen taivaanranta auringonlaskun aikaan sai sydämeni laulamaan. Ihastele luontoa ja ime kokemus ja energia itseesi!
Nauti vihreästä luonnosta. Tämä vaaleanpunainen taivaanranta auringonlaskun aikaan sai sydämeni laulamaan. Ihastele luontoa ja ime kokemus ja energia itseesi!

Voit myös nauttia vihreän vehreästä luonnosta vahvistaaksesi sydäncharkaasi. Myös kukkien tuoksuttelu ja iltaruskon vaaleanpunaisen sävyn ihastelu tukevat tätä chakraa. Anna itsellesi lupa tuntea ja nauttia, näin löydät ykseyden itseäsi ja maailmaa kohtaan!

Pieni harjoitus sydänchakralle

  • Istu mukavasti ja sulje silmäsi.
  • Rentouduttuasi, kuvittele itsesi istumaan tuuliselle kalliolle. Yläpuolellasi aukeaa sininen taivas, allasi on vahva kallio, edessäsi vihreä metsä. Hiuksesi lepattaa tuulessa ja tunnet tuulen mukanaan tuoman enenrgian jokaisessa solussasi.
  • Kuvittele sydämesi kohdalle vaaleanpunaisen ja vihreän sävyjä välkehtivä valopallo. Anna tuon valon laajentua koko rintakehääsi ja auraasi jokaisella sisäänhengityksellä. Värit voimistuvat jokaisella uloshengityksellä ja vievät poistaa yksinäisyyden tai katkeruuden tuntemuksia.
  • Toista mielessäsi mantraa Minä tunnen muutaman kerran.
  • Hymyile itsellesi ja tunne rakkaus itseäsi kohtaan.

Kun rakastat itseäsi, rakastat maailmaa. Ihanan rakkauden täyteistä viikkoa!

<3 Aija