Värien käyttö energiatyössä!

07.06.2018

Värit ovat ihania. Yksi ihanin piirre niissä on se, että koemme ne kaikki eri tavalla. Ajatus siitä, että näen maailman erilaisena kuin sinä, on jotenkin kutkuttava. Muutenkin värit kiehtovat minua suuresti!

Värien viesti

Olen maalannut ystävälleni taulua, jossa vallitseva väri on keltainen. Se väri saa minut iloiseksi ja energiseksi. Mietin maalatessani sitä, miltä mikäkin väri saa minut tuntemaan. Mietin myös sitä, että jos me kaikki näemme värit erilaisina, tunnemme me varmaan myös niistä tulevan energian hieman erilaisena.

Värioppia voi tutkia ja aiheesta kirjoitetaan paljon. Yleisesti esimerkiksi mustan värin sanotaan usein imevän kaikki energia itseensä. Olen toista mieltä. Minulle musta antaa energiaa. Mustahan sisältää kaikki maailman värit. Se symboloi minulle vahvuutta, vakautta, voimaa ja pysyvyyttä. Toisille se symboloi kuolemaa ja ahdistusta. Siksi sanoisin, että yksioikoisesti tästäkään, jos mistään asiasta, ei voida puhua.

Koska kuitenkin yleistäminen on aika kivaa, pääsääntöisesti värien voidaan kuvaavan/ilmaisevan/tukevan seuraavia asioita:

punainen - dynaamisen voimakas, seksuaalisuus
vihreä - rauhoittava, uudistava ja parantava
sininen - tyyni, rauhallisuus, herkkyys
keltainen - ilo, valo, äly
oranssi - luovuus, energisyys
violetti - henkisyys, syvät ajatukset
vaaleanpunainen - rakkaus, huolehtiminen
valkoinen - puhtaus, viattomuus, ykseys
musta - kuolema, voima

Nauti monipuolisesti erivärisiä ruokia. Kuinka monta väriä lautasellasi oli tänään lounaalla?
Nauti monipuolisesti erivärisiä ruokia. Kuinka monta väriä lautasellasi oli tänään lounaalla?

Värit ja chakrat

Värit paitsi näyttäytyvät, myös palvelevat meidän energiatasapainoamme eri tilanteissa eri tavalla. Toisena hetkenä olo tulee hyväksi keltaisesta väristä, toisena hetkenä emme edes huomaa sitä. Tämä liittyy osin chakrojen toimintaan.

Chakrat eli energiakeskuksemme saavat tukea väreistä. Jokaisella seitsemällä cahkralla on oma, sen toimintaa voimistava värinsä. Jos keltainen väri nyppii, saattaa solar plexus olla ylivirittyneessä tilassa. Vastaavasti jos nautit suunnattomasti keltaisesta ja kaipaat voikukkaniitylle kieriskelemään (kukapa ei niin tekisi), saattaa kyseinen chakra kaivata lisähuomiotasi ja tukeasi.

Kuuntele siis energioitasi, ne kertovat sinulle paljon. Kirjoitan kesän aikana chakroista lisää!

Värit auroissa

Myös me näyttäydymme väreinä. Sinä ja minä. Paitsi ihomme ja hiustemme värit, myös auramme leiskuvat kuin revontulet kauniissa väreissä. Eri ajatukset, tunteet ja yleinen olotilamme kuvastuvat auraamme erilaisina väreinä. Auramme on siis elävä ja joka hetki myös eri värinen.

Myös auroissa värien kerrotaan symboloivan erilaisia asioita. Näin varmasti on, mutta tässäkin kohtaa sanoisin, että jos minulle aurassa näkyvä vihreä väri kuvastaa parantavaa energiaa ja hetkessä olemista, saattaa se toiselle näyttäytyä jonain täysin muuna. Jos joku siis kertoo aurasi värin, kysy mitä se hänelle kertoo.

Luonto pistää juuri nyt parastaan. Nauti sen tarjoamasta väri-ilottelusta!
Luonto pistää juuri nyt parastaan. Nauti sen tarjoamasta väri-ilottelusta!

Värien käyttö

Käytän värejä teitoisesti arjessa tuomaan eri energioita osaksi päivääni. Tänään lakkasin kynteni punaisiksi saadakseni lisää voimaa neuvottelutilanteeseen. Kotimme on neutraali värimaailmaltaan, mutta pieniä yksityiskohtia muuttamalla saan muutettua hetkessä energiatasoja ja fiilistä. Parhaita vinkkejäni tähän ovat kynttilät, koristetyynyt ja kukat.

Väreistä kannattaa myös nauttia sisäisesti. Itse mietin aina, että minkälainen ruoka, sellainen fiilis siitä myös tulee. Esim. Jos syön värikkään salaatin, tulee siitä energinen olo. Värien tärkeydestä lautasella ovat myös ravintoalan asiantuntijat liputtaneet.

Pienet jutut vaikuttavat yllättävän paljon. Kokeile!

Pieni väriharjoitus

Kuuntele kehoasi ja mieltäsi. Millä värillä voisit vahvistaa energioitasi juuri nyt? 
Tässä pieni harjoitus.

Sulje silmäsi.
Hengitä syvään sisään ja ulos kolme kertaa.
Kuvittele itsesi sateenkaaren ääreen.
Mikä väri tai mitkä värit nousevat sateenkaaresta ylitse muiden?
Keskity näihin väreihin.
Lisää näitä värejä arjessasi.
Nauti!

Ihanaa väri-iloa!
<3 Aija