Viisi hyvää syytä hymyillä enemmän

15.10.2018

Hymyily tekee hyvää. Sen tuntee mielessä ja kehossa. Rakastan katsella sitä, kun ihmiset hymyilevat. Rakastan sitä tunnetta, jonka itse hymyilystä saan. Haluan siksi jakaa tätä hymyn ilosanomaa näin suurin sanoin sinullekin!

Viisi hyvää syytä hymyillä enemmän

1 Hymy luo hyvää oloa

Kokeile. Hymyile nyt. Miten tunne kehossasi muuttuu? Tunnetko hyvän olon tunteen leviävän kehossasi rauhoittaen myös ne osat kehostasi, joissa tuntuu kireyttä? 

Entä, miltä ajatuksesi vaikuttavat sen jälkeen, kun hymyilet? Tuntuuko maailma edes hieman kirkkaammalta, synkätkin ajatukset hieman valoisemmilta? Lisääntyykö luottamus ja rauha myös ajatuksissasi? Itselläni ainakin juuri näin tapahtuu.

Jos tunnet vaikutuksen kehossasi ja mielessäsi heti, ymmärrät syyn hymyillä enemmän. Jos et vielä vakuuttunut, lue eteenpäin (hih, muutenkin saa lukea). 

Mikä saa sinut hymyilemään?
Mikä saa sinut hymyilemään?

2 (Teko)hymyn voima

Vaikka sinulla olisi huono päivä, kokeile hymyillä. Myös tekaistu, väkisin kasvoille väännetty hymy nimittäin tuottaa saman hyvän olon tunteen kehossasi ja mielessäsi, kuin aidosti syntynyt hymy. Hymy on siis ihmevoima, jolla pystyt vaikuttamaan siihen, kuinka asioihin suhtaudut ja kuinka tilanteisiin astut. 

Hymyn sanotaan myös vähentävän stressiä, vaikuttavan rentoututtavasti myös solutasolla ja lisäävän luovuutta sekä tuottavuutta työssä. Aikamoinen tehopommi!

3 Hymy luo luottamusta

Mieti hetki, jossa kohtaat tuntemattoman henkilön tilanteessa, jossa et välttämättä itse ole se, joka päättää tulevasta. Olkoon tilanne lääkärin tarkastus tai vaikka työpaikkahaastattelu. Tiedät tällä toisella henkilöllä olevan valtaa sinuun liittyviin asioihin. 

Millainen olo sinulla tulee silloin, kun tämä valtaa käsissään pitävä henkilö ottaa sinut vastaan ilmeettömänä? Entä, millainen olo sinulle tulee, kun tämä henkilö ottaa sinut hymyillen vastaan. Kummassa tunnet olosi turvallisemmaksi ja luottavaisemmaksi? 

Hymy luo luottamusta. Se saa ihmiset ympärilläsi rentoutumaan ja saamaan itsensä tuntemaan tervetulleiksi. Hymyily tekee sinusta siis helposti lähestyttävän.

Hymy rauhoittaa.
Hymy rauhoittaa.

4 Hymy tarttuu

Kun hymyilet, hymyysi useimmiten vastataan. Hymy tarttuu kuin haukotus. Nyt kun tiedät hymyn ihanat vaikutukset hyvinvointiisi, laita hyvä kiertämään. Laittamalla hymyn kiertämään, teet hyvää myös ympäröiville ihmisillesi ja samalla itsellesi. Täydellistä!

5 Hymy ei maksa mitään

Hymyily on helppo ja halpa tapa saada olo rentoutumaan. Hymyily on ilmaista. Jos tasapainon ja hyvän olon tunteen saa näin helposti, kannattaa kokeilla vaikka sitä tekohymyilyä. Mitä enemmän hymyilet, sitä enemmän huomaat sen vaiktukset ja sitä enemmän haluat hymyillä. Myös se tekohymy muuttuu nopeasti kasvoillasi aidoksi iloksi. Nauti hymyilystä!


Hymy päivääsi,

Aija