Voimaa ystävyydestä

14.02.2019

Tänään on ystävyyden juhlapäivä. Se on upea juhla, joka saa minut herkistymään ajatellessani, kuinka upeita ihmisiä elämässäni on. Ystävyys on voima, joka pitää pinnalla niinäkin hetkinä, kun itse uskoo hukkuvansa.

Kiitollisuus ympäröivistä ihmisistä lisää ystävyyden syvyyttä. Kun näet ja tunnet kaiken sen hyvä, jota ystäväsi tarjoavat elämääsi, pystyt tekemään samoin heille.

Sain ystävänpäiäkortin. Ystävyys todella tuo säihkettä elämään!
Sain ystävänpäiäkortin. Ystävyys todella tuo säihkettä elämään!

Sanotaan, että olet summa viidestä lähimmästä ihmisestä elämässäsi. Katsoin ympärilleni ja mietin, kuinka upeita ominaisuuksia nuo ihmiset kantavatkaan. Näistä upeista ominaisuuksista pystyn ammentamaan omaan elämääni ja oppimaan niistä - ja näin kasvamaan ihmisenä. Ympärilläni olevat ihmiset kantavat mm. tasapainoa, itsensä haastamista, henkisyyttä, eteenpäin menemistä ja pyyteettömyyttä.

Kaikista tärkeintä heissä kaikissa on kuitenkin se, että pystyn olemaan heidän seurassaan oma itseni ja pystyn olemaan läsnä heitä varten. Tämä vastavuoroisuus tekee ystävyyssuhteista upeaa.

Ystävät nostavat toistensa itsetuntoa, auttavat selviytymään vaikeistakin ajoista, nauravat yhdessä, itkevät yhdessä ja tukevat toisiaan jos toinen ei tahdo pysyä omilla jaloillaan.

Vaikka meissä kaikissa onkin se voima ja valo sisällämme, saattaa siihen luottaminen ja uskominen toisinaan horjua. Silloin ystävien tai muiden auttajien voima auttaa nousemaan, näkemään tuon oman voimansa ja valonsa jälleen. Ystävyys auttaa uskomaan itseensä.

Muista tänään ystävää!
Muista tänään ystävää!

Välillä kuulee, kuinka joku surkuttelee sitä, ettei joku vanha ystävä pidä enää yhteyttä. Kannattaa miettiä tuolloin, onko itse pitänyt yhteyttä tai onko tuon ystävyyssuhteen tiiviimpi jakso menneisyydessä tai vain tauolla. Kaikki suhteet eivät kulje tasaisesti läpi elämän.

Toiset ystävät kulkevat vierellä aina, toiset ystävyydet kestävät vain hetken ja erkanevat kuin itsestään jatkamaan omia polkujaan. Joskus polut jälleen kohtaavat, toisinaan eivät. Kaikki ystävyyssuhteet elämässä vievät kuitenkin yksilöä (molempia osapuolia) aina eteenpäin ja ovat siten yhtä arvokkaita. Nekin suhteet, joissa ero ystävästä tapahtuu huonoissa merkeissä, opettavat aina jotain.

Jokaisella ystävyyssuhteella on elämässä tietynlainen rooli, joka saattaa myös muuttua. Ystävykset muuttuvat, ystävyys muuttuu, aivan kuten elämä muuttuu. Onkin taito nähdä jokaisessa suhteessa ja myös sen päättymisessä jotain hyvää.

Jos sinulla on ystävä, on sinulla tehtävä. - R.L. Stevenson

Uskonkin, että jokaisella ihmisellä on syy läsnäoloon toistensa elämissä. Syy voi olla rakkauden ymmärtäminen, omien pelkojen tai epävarmuuden kohtaaminen tai mikä vain. Jokainen opetamme täällä toisiamme, näemme omat piirteemme toisista kuin peilistä. Kuljemme yhdessä tässä elämässä.

Sinun ei tarvitse joka tilanteessa löytää oikeita sanoja tukeaksesi ystävääsi. Sinun ei tarvitse olla aina samaa mieltä ystäväsi kanssa. Saatat joskus loukata ystävääsi. Ole kuitenkin olemassa ystävällesi, vaikka häntä ei hetkeen lähistöllä näkyisikään. Sinulla on merkitys elämässäsi, kun sinulla on ystävä. Ja merkityksen tunne on yksi onnellisuuden avaimista <3

Tänään haluan kaikille omille ystävilleni lähettää kiitoksen. Vaikka en sitä muistaisi kirjoitettuna korttina tai viestinä lähettää, lähetän sen täydestä sydämestäni ajatuksen voimalla. Kiitos, että kannatte minua ja annatte minun kantaa teitä! Kiitos kaikesta ilosta ja energiasta, jota tuotte elämääni!

Ihanaa ystävänpäivää!

<3 Aija