Manifestoinnin ylistys!

14.01.2020

Ihanaa alkanutta vuotta 2020!

Uuden vuoden alku on aina ihmeellistä aikaa. Kokonaisenergioissa tuntuvat ihmisten toiveet, lupaukset ja muutoksen tuulet. Omalla kohdallani muutos on varsin konkreettinen. Katajanokan kodissamme ilmeni vuosien ajan seiniin tihkunut vesivahinko, jonka myötä asunnon kattoa ja seiniä kuivatetaan tuleva kevät. Tämä sai aikaan elämässämme sysäyksen isommalle muutokselle.

Muutimme juuri uuteen osoitteeseen. Kaikki on tapahtunut äkkiä, mutta pinnan alla on muutos kytenyt jo tovin. Vasta nyt on oikeastaan tajunnut sen todella tehneen jo tuloaan pidemmän aikaa. Tämä muutos on erinomainen osoitus manifestoinnin voimasta! Siksi tämä kirjoitukseni olkoon manifestoinnin ylistys! Okei, otsikko on mahtipontinen, mutta niin on manifestoinnin voimakin. :)

Manifestointitarinani ja uusi koti

Puolisoni on puhunut jo pitkään muuttohaaveistaan. Itse epäröin, vaikka tunsinkin (intuitio!!!) muutoksen asuntokuvioissa olevan lähellä. Koska rakastan Katajanokan asuntoamme suunnattomasti, en halunnut muutta ihan mihin tahansa asuntoon. Vuokralla asumisen hyviä puolia on se, että pikaisetkin muutot ovat helppoja!

Rakastan myös koko Katajanokkaa valtavasti. Olen nauttinut suunnattomasti siellä liikkumisesta ja elämisestä. Olen ollut kiitollinen jokaisesta hetkestä, jonka olen saanut siellä olla! Viime vuonna erityisesti (ehkä valmistauduin tietämättäni jo jäähyväisiin).

Vaikka pieni osa minusta tiesikin muuton lähestyvän, oli vesivainko pieni shokki. Järkytyksen jälkeen päätin, että en muuta. Puolisoni oli toista mieltä. Hyvä että oli. 

Vaikka kipuilin asian kanssa, päätin antaa muutokselle mahdollisuuden. Muutos oli joka tapauksessa edessä (oli kyseessä remontin keskellä asuminen tai hetkellisesti evakkoon muuttaminen), joten päätin suhtautua siihen hyvin. Kröhm, vaikka näin muuton mahdollisuutena, kamppailin asian kanssa kuitenkin paljon. Olen myös tirauttanut monet kyynelet Katajanokalta lähdölle.

Kun sain itkuni itkettyä ja tehtyä itsessäni rauhan muutoksen kanssa, aloin miettiä mitä voisin tulevalta asunnolta toivoa. Ainoa asia, joka Katajanokan asunnostamme mielestäni puuttui, on näköala. Olen kaivannut sitä tunnetta, kun katsoo ikkunasta ulos ja näkee kauas, näkee taivaan ja tuntee ilmavuutta.

Niinpä aloin manifestoinnin. Näin mielessäni itseni nauttimassa ja joogaamassa ison avonaisen ikkunan äärelle. Ikkunasta näkyi meri ja taivas. Tunsin vapauden tunteen ja nautin näköalasta suunnattomasti. Mielikuvasta tuli ihana olo.

Puhuin myös kaikille ystävillemme, että suostun muuttamaan vasta, kun löydämme hyväkuntoisen asunnon merinäköalla. Saimme mahdollisuuksia muuttaa upeisiin asuntoihin, mutta niistä ei näkynyt meri. Puolisoni alkoi ehkä jo hermostua päähänpinttymääni merinäköalan haaveilusta, mutta olin vakuuttunut, että se järjestyy kyllä. Ja niin kävi.

Vesivahinko toi siis tarvitsemamme sysäyksen muutokselle. Tämä on myös hyvä muistutus siitä, kuinka ikävät asiat tuovatkin elämäämme uutta ja usein jopa jotain paljon paremaa. Olen siis kiitollinen tästä vesivahingosta!

Muutimme juuri täysin uuteen (toive: hyväkuntoinen) asuntoon Kalasatamaan. Asuntomme sijaitsee 17. kerroksessa ja ikkunat ovat etelään eli merelle päin (toive: merinäköala, valoisa, korkeuden vuoksi myös taivas ja kaupunki avautuvat edessämme). Asunnossa on isot ikkunat (toive: joogaa näköalalla) ja se saa aikaan uuteen kotiimme avaruutta.

Haaveilin myös salaa (en siis koskaan lisännyt tätä varsinaiseen manifestointiini vaan puhin tästä mahdottomuutena puolisoni kanssa) omasta tilasta, jossa voin rauhassa meditoida. Asunnossa on pieni viherhuone, jossa saan ovet kiinni. Näin voin meditoida rauhassa ja myös maalata rauhassa ilman, että tarvitsee varoa kissojen hyppimästä maaleihin :) Kaikinpuolin aikamoinen lottovoitto!

Tämä on mielestäni mahtava todiste siitä, kuinka manifestoimalla voi todella vetää puoleensa juuri sen, mitä haluaa. Tietenkin asunnon löytäminen vaati sen, että antauduimme mahdollisuudelle, etsimme asuntoilmoituksia ja myös kävimme katsomassa muutamia vaihtoehtoja.

Tajusin myös, että olin jo yli vuosi sitten ensimmäisen kerran manifestoinut tämän näköalan istelleni, kun tein tulevaisuusmeditaatiota. Tässä meditaatiossa yllätyin tuolloin itse tuosta haaveestani, enkä silloin uskonut sen koskaan olevan mahdollista. Niinpä! Oli se! :)

Tämä ei ollut muuten ensimmäinen manifestoimani asunto. Löysin aikoinani täydellisen pienen sinkkupesän itselleni Puu-Vallilasta. Asunnossa oli tuolloin kaikki kaipaamani asiat.

Miten sinä voit manifestoida ja luoda haluamasi elämän?

Tuot toteen asioita ajatuksillasi ja puheillasi. Tämä on jo manifestointia. Siksi on tärkeää keskittyä siihen, mitä ajattelee ja puhuu. Muista, että et ole yhtä ajatustesi kanssa. Sinulla on valta päättää mitä ajatusvirrasta otat vastaan totuutena. Päätä siis keskittyä hyvään, nähdä mahdollisuuksia ja tuntea jo toiveet toteutuneina.

Vedät puoleesi sitä mitä ajattelet. Jos ajattelet esimerkiksi itsesi olevan aina köyhä ja aivan toivoton raha-asioissa, et luultavasti koskaan tule olemaan mitään muuta. Olet luonut itsellesi uskomuksen. Jos haluat olla toisenlainen, murra itsesi uskomuksesi kahleista ja päätä olla toisenlainen. Ala säästämään, etsi parempituloinen työ, mitä tahansa. 

Pelkkä usko ja päätös eivät tietenkään riitä, mutta antaa alun ja siunauksensa uusille seikkailuille. Seuraavaksi tulee toimia. Manifestointi itsellesi haluamasi. Aloita pienistä asioista ja huomaa, kuinka se toimii. Kokeile sitten rohkeasti isompia asioita! Luota!

Manifestointi

 1. HILJENNY
  Rauhoita mielesi

 2. NÄE
  Mieti, mitä haluat elämääsi lisää? Ajattele ensin yhtä asiaa. Jos esimerkiksi haluat parisuhteen, kuvittele millaista elämäsi ihanan puolison kanssa on. Millaisia ominaisuuksia hänellä on? Millainen sinä olet hänen seurassaasn? Miten elämäsi näyttäytyy, kun olet jo saanut haluamasi. Sulje silmäsi ja visualisoi tuo kaikki. Haaveile isosti. Jos haluat poikaystävän, mieti millaisen poikaystävän. Kuvittele kaikki ne yksityiskohdat hänelle, mistä olet aina haaveillut tai mikä saa sinut innostumaan uudesta ihmisestä. Dream big!
 3. TUNNE
  Lisää nyt tuohon kuvitelmaasi (eli haaveeseesi) tunne. Miltä tuntuu, kun sinulla on jo se mistä haaveilet. Lisää siis jo olemassa olevaan kuvaan tunne, joka sinulla on silloin, kun olet jo saanut haluamasi. Vahvista tuota tunnetta ja nauti siitä täysillä. Jos olet haaveillut poikaystävästä, tunne rakkaus välillänne. Tunne tasapainoinen ja silti vatsanpohjassa kutittavien perhosten lepatus yhtäaikaa. Tunne ja nauti täysillä!
 4. VISUALISOI
  Tee itsellesi unelmakartta, mood board, haaveiden kirja, kirje, kuvakollaasi tai mikä vain mikä muistuttaa sinua joka päivä tuosta haaveesta. Palaa tuon haaveen luo useita kertoja joka päivä ja mieti juuri näillä harjoitusken askelilla kokonaisuus mielessäsi kuin se jo olisi sinulla. Alat saavuttaa sitä värähtelytaajuutta, joka tarvitaan, jotta haaveesi voi toteutua. Alat vetää puoleesi haavettasi. Kasvat haaveesi mukana ja tunnet itsesi voimakkaammaksi.
 5. TOIMI
  Tee joka päivä tai viikkko jokin aktiivinen teko haavettasi kohti. Jos haaveilet poikaystävästä, pyydä ystävääsi järjestämään sokkotreffit tai osallistu sellaiseen uuteen harrastukseen, jossa visualisoidessasi tulevaisuutesi näit itsesi uuden puolisosi kanssa. Kunhan teet jotain.
 6. NAUTI 
  Nauti matkasta. Lomamatkoissakin paras osa on siihen valmistautuminen. Nauti siis jokaisesta askeleesta. Älä suorita vaan nauti!

Muista antaa haaveellesi ja itsellesi aikaa toteutua. Kun olet valmis, haaveesi toteutuu kyllä! Kannattaa siis varoa, mitä toivoo :D

Pari uutta löytämääni kirjaa, jotka puhuvat manifestoinnin puolesta, kannattaa tsekata:
Jen Sincero: You are a badass Lopeta itsesi vähättely ja elä täysillä
Joe Dispenza: Luo itsesi uudelleen Opas mielen rajoitteiden purkamiseen

Lue myös aikaisemmin kirjoittamani kirjoitus Haaveista totta jossa esittelen pari itsensä kehittämisen mestaria.

Mahtavia manifestointeja!

<3 Aija