Energiaa kesästä!

16.06.2019

Kesä on vihdoin täydessä kukassaan! Juhannusviikolla saa tehdä taikoja ja tuntea yöttömän yön ihme. Viime vuonna kirjoitin juhannustaioista, käy kurkkaamassa ohje ihanaan jalkakylpyyn ja lemmenjuomaan täältä. Kirjasin tähän tekstiin seitsemän voimarituaalia, joiden avulla vahvistat kaikkia seitsemää energiakeskustasi ja pääset nauttimaan kesän tarjoamista ihanista energioista täysillä! Nautitaan!

1 KÄVELE PALJAIN JALOIN LUONNOSSA

Liiku luonnossa. Kävele veden äärellä, seiso vakaana kalliolla, makaa mättäällä, joogaa terassilla tai vain katsele luonnon kauneutta. Anna kehosi liikkua ja myös levätä. Kesällä voit upottaa varpaasi hiekkaan tai veteen ja todella tuntea itsesi osaksi luontoa.

Paras tapa kesällä imeä itseensä luontoäidin tarjoamaa voimaenergiaa on kulkea paljain jaloin. Epätasainen maaperä hieroo akupisteitä jalkapohjissa hellien myös sisäelimiämme ja koko energiaamme!

2 PULAHDA LUONNONVETEEN

Nauti vedestä! Vesi virvoittaa kehoa ja mieltä. Pulahda virtaavaan veteen meressä, järvessä tai joessa. Anna viileän luonnonveden huuhtoa mukanaan huolesi ja murheesi sekä talven aikana tulleet mahdolliset jäykkyydet kehostasi.

Energiat virtaavat parhaiten, kun juot tarpeeksi vettä. Nauti kesäjuomana ihania omia vesicoctaileja! Laita vesikannuun mintunlehtiä, marjoja, vesimelonia, kurkkua tai mitä ikinä keksitkään ja nauti makuvesistä. Vesi puhdistaa ja pitää myös auringonoton ja saunomisen ohessa nestetasapainosi kunnossa.

Muista myös nauttia kesäsateesta. Anna vesipisaroiden kastella koko kehosi! Hypi vesilammikoissa ja tunne sateen jälkeen ihana raikkaus ilmassa. Kesäsateet kuuluvat kesään, vaikka rakastaisitkin aurinkoa. No rain, no flowers.

Vesi puhdistaa! Pulikoi!
Vesi puhdistaa! Pulikoi!

3 ANNA AURINGON VAHVISTAA

Auringon valo vahvistaa energioitamme. Nauti auringonvalosta kuitenkin varovasti, jotta et polta ihoasi ja altista itseäsi liialle säteilylle. Meille suomalaisille on todella tärkeä nauttia kesällä auringonvalosta, joka lähes puolet vuodesta loistaa poissaolollaan. Tunne aurinko energiassasi voimana!

Kun illat pimenevät loppukesästä, nauti aurinkopäivien lisäksi nuotion loimusta. Tuli vahvistaa ja polttaa mennessään ne asiat, joita emme enää elämäämme halua.

  • Täydenkuun aikaan tänään sekä 17.7. ja 15.8. voit tehdä pienen tulitaian. Kirjoita paperille ne asiat, joista haluat ja olet valmis luopumaan elämässäsi. Kiitä näitä asioita. Heitä paperi tuleen ja anna liekkien polttaa nämä asiat elämästäsi ja tehdä tilaa uusille jutuille!

4 NAUTI LUONNON VIHREYDESTÄ JA LUONNONANTIMISTA

Luonto tarjoaa vehreyttään. Vihreä väri vahvistaa ja parantaa. Nauti vihreästä sekä ulkoisesti että sisäisesti. Kasvata yrttejä tai kerää ne suoraa luonnosta. Kuivaa yrttejä myös talven iloksi ja voimaksi talteen. Vihdo ja puhdista siten kehosi ihanalla koivun tuoksulla ja energialla.

Kulje metsässä ja ime sen parantavaa energiaa itseesi! Herkisty kukkien kauneudesta, tunne niiden tuoksu koko energiassasi. Poimi mustikoita, vadelmia ja metsämansikoita suoraa suuhusi metsäretkellä. Maista niiden makeus ja elinvoima! 

Nauti voikukanlehtiä ja -kukkia osana salaattia ja koristele kesäkakku orvokeilla (Huom! Tarkista aina, ettei käyttämäsi kukka ole myrkyllinen ja syömiseen sopimaton!). Tee itsellesi jalkakylpy kukista ja keitä tee koivunlehdistä! Luonnonantimet ovat täyttä voimaa!

Nauti luonnosta monin tavoin. Viime vuoden juhannuksen puhdistava ja herkkyyttä voimistava jalkakylpy!
Nauti luonnosta monin tavoin. Viime vuoden juhannuksen puhdistava ja herkkyyttä voimistava jalkakylpy!

5 NAUTI HILJAISUUDESTA 

Kesällä ehtii nauttia hiljaisuudesta. Varaa itsellesi aikaa olla aivan hiljaa. Pidä vaikka yksi päivä, jolloin et puhu kenellekään ja nautit omasta olostasi yksin hiljaisuuden äärellä.

Sulje puhelin ja radio ja kuuntele ympäristöäsi. Kuule luonnon tai kaupungin äänet ympärilläsi. Kuule oma äänesi sisälläsi. Mitä sillä on kerrottavaa? Saattaa olla, että mikäli et ole hetkeen antanut oman äänesi kuulua, voi sillä olla paljonkin asiaa. Anna sille tulla lupa kuulluksi. Sekin rauhoittuu kyllä.

6 MEDITOI

Kesälomalla on enemmän aikaa nautiskella ja kuunnella myös omia tarpeita. Varaa aikaa meditoinnille, hengitysharjoituksille tai mindfullnessharjoituksille. Mikä tahansa onkaan tapasi, puhdista energiaasi lomasi aikana joka päivä. Tee siitä itsellesi ihanan lempeä tapa aloittaa tai lopettaa päivä. Miten meditoida? Lue aikaisemmin kirjoittamani juttu täältä.

Kulje paljain jaloin. Upota varpaat hiekkaan tai kahlaa rantavedessä. Tunne juurten kasvavan kesän aikana jalkapohjistasi juurruttaen sinut vahvemmin osaksi luontoa ja kaikkeutta!
Kulje paljain jaloin. Upota varpaat hiekkaan tai kahlaa rantavedessä. Tunne juurten kasvavan kesän aikana jalkapohjistasi juurruttaen sinut vahvemmin osaksi luontoa ja kaikkeutta!

7 HAAVEILE JA NAUTISKELE

Tuijottele taivasta, kulje pää pilvissä ja haaveile! Anna itsellesi lupa haaveilla, anna mielen lentää. Mieti, mikä olisi ihaninta elämässä nyt, huomenna, ensi viikolla, tulevana syksynä? Mitä uutta haluaisit kokea tai nähdä? Mitä haluaisit lisää elämääsi? Mikä olisi siisteintä ikinä?

Haaveilu tekee hyvää ja poistaa omia muureja. Kun annamme itsellemme luvan haaveilla, annamme itsellemme myös luvan uskaltaa toivoa haaveiden toteutumista. Kaikkia haaveita ei tarvitse ottaa tosissaan eikä toteuttaa. Haaveilu on kuin mielen leikki - katso miten rajaton se onkaan!

Muista nautiskella. Monet suorittavat kesälomaansa. Muista kuunnella itseäsi, antaa tilaa mielelle ja keholle levätä ja ihan vain nauttia. Nauti vapaudesta, kiireettömyyden tunteesta ja siitä energiasta, jonka kesä meille tarjoaa voimana! Nauti jokaisesta hetkestä!

Ihanaa ja voimauttavaa kesää sinulle!

<3 Aija