Herkkyys on voimaa

24.10.2022

Tuntuuko maailman haastavat energiat sun olossa? Jos olet herkkä, saatat todella aistia mielen tai tunteiden tasolla ja jopa fyysisesti ympäröivän maailman kreisit menot.

Jos et vielä heti ymmärtänyt, mistä puhun, tee nopea herkkyystesti. Jos vastaat yhteen tai jopa kaikkiin seuraavista kysymyksistä kyllä - olet herkkis. Jatka silloin lukemista. Tai jos vastaat ei, jatka silti lukemista ja opi miten herkät kokevat maailmaa.

Tunnistatko toisten fiilikset helposti ilman sanoja?
Nappaatko muiden fiilikset helposti omaan oloosi?
Jäätkö pitkiksi ajoiksi kiinni jo menneisiin hetkiin, joissa tunteet ovat olleet vahvasti läsnä?
Kannatko tuskaa, huolta tai murhetta muiden puolesta?
Tuntuuko, että joskus tekisi mieli vain piiloutua peiton alle, jotta näin ei kävisi?

Me "herkkikset" tunnistamme tämän, tai ainakin osan näistä lauseista. Luontainen herkkyytemme ja empatiakykymme saa meidät aistimaan sitä näkymätöntä, ilmassa väreilevää ja pinnan alla kytevää tunnelmaa, joka isoimmillaan saattaa meillä tuntua jopa fyysisinä tuntemuksina omassa kropassamme. Aina se ei tunnu mieluisalta ja saattaa tuntua, että haluat pitää etäisyyttä muista, jotta sinun ei tarvitsisi kokea noita tuntemuksia niin vahvasti omassa olossasi.

Great news:
Sinussa ei ole yhtään mitään vialla. Päinvastoin! Herkkyytesi on voimavarsi. Luet sen kautta maailmaa erityisellä tavalla.

Miltä tämä lausepari saa ajatuksissa ja olossasi aikaan? Herättääkö se sinussa jopa vastustusta?
Jos aistit vastustusta itsessäsi, et ole yksin. Meitä herkkiksiä on usein pyritty kovettamaan. Olet saattanutkin kuulla olevasi "liian herkkä", ikään kuin se olisi jotenkin huono juttu. Kun olet tarpeeksi monta kertaa kuullut ja kokenut herkkyytesi olevan haaste ennemmin kuin voimavarasi, ei ihme, että olet alkanut myös itse uskoa niin. Saatat kokea herkkyytesi vaivana, harmina ja haasteena, jonka kanssa olet "joutunut" opettelemaan elämään. Ja onko se ihme, kun miettii, millaisessa suorituskeskeisessä ja maskuliinisen voimakkaassa maailmassa olemme varttuneet!

Puhdistamalla energiaasi, päästät myös irti kaikesta siitä, mikä ei sulle kuulu. Valkoine salvia poltettuna toimii mm. erinomaisesti.
Puhdistamalla energiaasi, päästät myös irti kaikesta siitä, mikä ei sulle kuulu. Valkoine salvia poltettuna toimii mm. erinomaisesti.

Muista, maailma tarvitsee herkkyyttä.
Siksi se on sinulle lahjana annettu. Siksi se on osa sinua.

Et ole siis yksin herkkyytesi kanssa. Meitä on täällä monia!
Näen nykyään herkkyyden hyvänä asiana, valona ja mahdollisuutena tunnistaa maailmassa ja muissa kanssakulkijoissa.

Kipuilin pitkään herkkyyteni kanssa ja kovetin itseäni ollakseni enemmän sitä, mitä luulin tämän maailman haluavan minun olevan. Kun olin pyristellyt vastaan, tajusin, että herkkyyteni on osa minua, oikeastaan todella iso osa minua. En päässyt sitä karkuun, en pystynyt sitä ilman oikein edes toimimaan. Ymmärsin, etten halua muuttaa sitä, mitä luonnostani olen. Päinvastoin, haluan vaalia ja vahvistaa sitä, mikä tulee minusta helposti esiin, sitä miten koen ja näen maailman.

Tuon havainnon myötä tein hiljalleen rauhan oman herkkyyteni kanssa. Olen myös valjastanut sen isoksi osaksi elämääni. Siitä on oikeastaan muodostunut elämäntehtäväni. Käytän herkkyyttäni auttaakseni muita, sanoittaakseni heille sitä kauneutta ja valoa, jonka heissä näen. Herkkyyteni ansiosta olen oppinut tästä maailmasta, erityisesti kaikesta siitä, mitä siinä emme näe, todella paljon. Se on rikkaus. Se on vapauttanut minut luottamaan sekä itseeni että siihen, että elämä kantaa. Se on siunaus.

Koen tärkeäksi tehtäväkseni auttaa sinua tunnistamaan oma kaunis ja upea valosi ja herkkyytesi voimavaranasi - mahdollisuutena kokea sinulle luontaisin keinoin tämän maailman monet ihmeet.


Miten oppia vaalimaan omaa herkkyyttä ja elää rauhassa sen kanssa?

Tunnistat varmaan tarpeen yksinoloon. Useimmat herkkikset tarvitsevat paljon aikaa oman energiansa ja olonsa äärellä. Ota siis itsellesi aikaa anteeksi muilta sitä pyytelemättä.
Tee asioita yksin, ole tekemättä mitään, hengaa itsesi kanssa ja lataudu. Luo tietoisesti turvallinen tila itsellesi ja löydä oman harjoituksesi (reiki, meditaatio, kävely, jooga...) ja levon kautta oma voimasi - se tila, jossa koet olevasi vapaasti oma itsesi, se tila, jossa saat vain olla. Tämä vahvistaa omaa uniikkia valoasi (sinua) ja sen avulla löydät voiman toteuttaa, kohdata ja elää.

Suojaa energiaasi

Kun olet latautunut, suojaa oma energiasi tietoisella harjoituksella kohdataksesi muita. Luomalla intention suojasta (pyydä mielessäsi suojausta, visualisoi ympärillesi valon läpäisevä saippuakupla, käytä reikin ensimmäistä symbolia tai vaikka juurruta itsesi syvälle luontoäidin tukeen), opit hiljalleen säätelemään sitä, kuinka paljon omasta valostasi ja voimastasi jaat ja kuinka paljon otat myöskään muilta vastaan.

Kun olet latautunut ja kiinni omassa valossasi (=voimassasi), luo myös tietoisia rajoja mielessäsi. Tiedät varmasti ne ihmiset, jotka käyttävät herkkyyttäsi ehkä hyväkseen vuodattaessaan kaiken pahan olon kannettavaksesi. Luo rajat, haasta itsesi sanomaan näille tilanteille myös tietoisesti ei ja löydä rauha. Suojaus antaa sinulle myös voimaa kohdata nämä hetket.


Vahvista luontaista herkkyyttäsi ja tule sinuksi sen kanssa

Kun ymmärrät paremmin herkkyyttäsi, annat sille tilaa näyttäytyä ja näyttää hyvät puolensa ja mahdollisuudet elämässäsi, opit myös arvostamaan ja vaalimaan sitä. Se vie aikaa. Kaikki lähtee siitä, että hyväksyt sen tärkeänä ja kauniina osana sinua. Ja jos uskallat antautua sille, antaa se monin verroin sinulle takaisin. Luota! Tiedän, mistä puhun.


<3 Aija Sahi