5+1 vinkkilista - meditoinnista tapa

06.10.2018

Haluaisitko meditoida useammin? Usein meidän on vaikea saada asioita mahtumaan arkeemme . Vaikka haluaisimme jotain asiaa tehdä, emme kuitenkaan varaa sille aikaa. Jos haluat tuoda meditoinnin vahvemmin osaksi elämääsi, tarvitset halua, toimintaa ja toistoa.

Uuden oppiminen vaatii toistoa

Minulle oli aikaisemmin vaikeaa löytää aikaa meditoinnille. Tiesin, että se on hyväksi minulle, mutta en vain saanut sitä sopimaan aikatauluuni. Tämä oli tietenkin erilaisten tekosyiden sävyttämää aikaa. Koska kuitenkin oikeasti halusin varata omalle hyvinvoinnilleni arjessa aikaa, opettelin uuden tavan. Uuden oppimisesta ja muutokseen sitoutumisesta kirjoitin keväällä 11 kohdan muistilistan, joka myös liippaa tätä aihetta.

Uuden tavan saattaminen osaksi arkea voi olla haastavaa, eikä välttämättä tapahdu hetkessä. Usein sanotaankin, että lapsille tulee syöttää jotain ruoka-ainetta 11 kertaa, jotta he tottuvat makuun. Uuden oppimiseen puolestaan vaaditaan 21 päivää, jotta siitä tulee tapa ja normaali osa elämää. Jotta siitä tulee sellainen tapa, joka pysyy arjessa ilman, että sen eteen tarvitsee enää välttämättä nähdä niin paljon vaivaa ja aikaa. 

Oma meditaatiohetkeni sijaitsee useimmiten lempinojatuolissani, lämpimän villahuovan alla. Aloitan meditaationi useimmiten sytyttämällä kynttilän. Vien itseni mielikuvamatkoille, omien energioideni luo ja pois egoni vaikutuksesta. Olen meditoinut vuosien ajan ja löytänyt oman tapani rauhan ja hyvän olon löytämiseen sen kautta. Suosittelen kokeilemaan ja löytämään meditoinnin ilon!
Oma meditaatiohetkeni sijaitsee useimmiten lempinojatuolissani, lämpimän villahuovan alla. Aloitan meditaationi useimmiten sytyttämällä kynttilän. Vien itseni mielikuvamatkoille, omien energioideni luo ja pois egoni vaikutuksesta. Olen meditoinut vuosien ajan ja löytänyt oman tapani rauhan ja hyvän olon löytämiseen sen kautta. Suosittelen kokeilemaan ja löytämään meditoinnin ilon!


5+1 kohdan vinkkilista - meditointi osaksi arkea

 1. Varaa aika meditoinnille
  Tee harjoitus joka päivä samaan aikaan, jotta siitä muodostuu tapa. Mikä on sinulle mieluisin hetki päivästä tehdä meditointiharjoitus omalla tavallasi? Viime viikolla kirjoitin siitä, mitä meditointi on ja miten sitä tehdään

  Varaa aika kalenteriisi ja palkitse itsesi aina, kun olet lopettanut hetken. Palkinto voi olla vaikka kuppi teetä tai muu itseä hemmotteleva asia. Muista, että uuden tavan juurruttaminen osaksi arkirutiineitä vie noin 21 päivää eli kolme viikkoa.

 2. Tee hetkestä houkutteleva
  Sillä, missä meditoit voi olla suurikin merkitys. Teetkö harjoituksen sängyssä ennen nukahtamista vai istutko mukavassa nojatuolissa aamuhämärässä omaan hetkeesi keskittyen? Oli paikka mikä vain, tee siitä kutsuva. Ota lämmin pehmoinen viltti hartioillesi ja sytytä kynttilä rauhallisen tunnelman saamiseksi. Mikä toimii sinulle, se on oikea tapa.

 3. Pidä meditointihetki lyhyenä
  Sinun ei tarvitse varata meditaatiolle 20 minuuttia aikaa. Se voi tuntua liian pitkältä, vaikka itse meditaation aikana aika usein meneekin kuin siivillä. Aloita parin minuutin hengitysharjoituksilla, etene hiljalleen omaa tahtiasi kohti pidempiä harjoituksia. Se, millaisen olon harjoituksella saavutat, on tärkeämpää, kuin se, kuinka kauan sitä teet.

  Oma ihanteellinen meditaation pituus on 10 minuuttia aamuisin. Välillä istun ihannissa energioissa puolikin tuntia. Kokeilemalla löydät sopivan tavan ja ajan.

 4. Muista miksi meditoit
  Kirjoita itsellesi ylös syyt siihen, miksi meditoit. Kirjoita myös ylös, miltä meditaation jälkeen sinusta tuntuu, millaisia oivalluksia ehkä meditoinnin avulla olet saavuttanut ja miten koet meditoinnin osana arkea muuttavan päivääsi. Muista syyt, jos on vaikeaa.
   Se kuuluu osaksi tätä prosessia.

 5. Ole kärsivällinen ja kiltti itseäsi kohtaan
  Uusien asioiden opettelu vie aikaa. Kun muistat päämääräsi ja olet itsellesi armollinen, tavoitat etsimäsi kyllä. Kolmen viikon harjoittelujakson aikana varmasti löydät sen oman tapasi, oman ajankäyttösi ja sen, kuinka usein haluat meditoida. 

  Muista myös tärkein kohta tätä listaa (tää on se +1). NAUTI meditoinnista. Löydä ilo, rauha ja se nautinto, jonka meditointi sinulle tuo!


Nautinnollisia meditaatiohetkiä!

<3 Aija