Mitä energiahoidossa tapahtuu?

02.05.2024

Tässä tekstissä avaan hieman sitä, mitä odottaa, jos on tulossa energiahoitoon.
Eli mitä siellä oikein tapahtuu?

Usein askelmerkkien tietäminen ennakkoon helpottaa ja rentouttaa, mikäli tilanne on uusi ja se jännittää. Jännitys on normaali reaktio uuden äärellä. Tieto helpottaa mieltä ja auttaa näin rentoutumaan. Saat aina ohjeistuksen hoitoon valmistautumiseen myös varauksesi yhteydessä.


Koska kyseessä on energiahoito, en voi kuitenkaan ennalta kertoa, mitä sinun hoitosi aikana tulet kokemaan ja millainen kokemus juuri sinun hoitosi on. Tämä johtuu siitä, että energiahoidossa kanavoitu energia menee juuri sinne, minne sinä sillä hetkellä sitä tarvitset.

Sinun ei tarvitse ymmärtää tai edes uskoa energiahoidon tekevän mitään. Voit myös antaa sen toimia rentoutumishetkenä. Energiahoito onkin usein restoratiivinen ja palauttava kokemus.

Jokainen energiahoito on siis yksilöllinen ja erilainen kokonaisuus, joten ennalta on vaikea määritellä tarkemmin, millainen sinun hoitosi tulee olemaan. Se riippuu siitä, millainen hetki elämässäsi on käynnissä. Toisina päivinä olemme valmiita palautumaan syvemmin, toisina hetkinä taas päästämään irti menneestä ja toisena leijumaan ilon energioissa.

Joka tapauksessa rakkaudellisuus ja lempeys on aina mukana hoidossa ja se toteutuu niin kuin on sinulle ja kokonaisuuden kannalta paras.

Ennen energiahoitoa

Saapuessasi energiahoitoon, suosittelen pukeutumaan mukaviin vaatteisiin, joissa on helppo rentoutua. Eli ne kireimmät farkut kannattaa jättää kotiin, jotta rentoutuminen on helpompaa.

Saat ensimmäisenä saapuessasi lasillisen vettä. Suosittelen aina juomaan normaalia hieman enemmän vettä sekä välttämään saunaa ja alkoholia hoitopäivänä. Tämä johtuu siitä, että hoidon aikana nesteet lähtevät liikkeelle ja energia sen mukana - koostummehan kehollisesti isolta osin vedestä.

Jos emme tarjoa liikkeelle lähteneen nesteen tilalle uutta, saatamme kokea nestetasapainon järkkymistä, mikä saattaa aiheuttaa esim. päänsärkyä tai huonovointisuutta. Siksi on tärkeää pitää yllä nestetasapainoa juomalla riittävästi nestettä hoitopäivänä.

Ennen hoitoa valmistaudun kohtaamaan energiasi jo ennalta kirjottamani intuitiivisen kirjeen kautta. Saat sen hoitoon tullessasi, mutta kehotan lukemaan sen vasta kotona.

Käymme lyhyen keskustelun aina ennen hoitoa. Sen aikana saat halutessasi kertoa tilanteestasi ja mahdollisesta syystä (et tarvitse syytä tullaksesi energiahoitoon) saapua. Erityisesti uusien asiakkaitteni kanssa tämä ennakkokeskustelu on tärkeä. Luomme siinä myös jo energiatasolla suhteen ja luottamuksen toisiimme.

Energiahoidon aikana

Hoidon aikana saat maata hoitopedillä selälläsi vaatteet päällä viltin alla. Mikäli selällä makuu ei ole sinulle tai kehollesi mieluisa, voimme toteuttaa hoidon myös istuen tai kyljellä maaten. Tärkeintä on, että hengityksesi pääsee virtaamaan ja saat rentouttavan hetken kohdata itsesi.

Saat silmillesi joko painotyynyn tai liinan, joka auttaa sinua kääntymään sisäänpäin. Se rauhoittaa jo oloa.

Hoidon aikana kanavoin käsieni kautta puhdasta elämän energiaa kokonaisuutesi hyväksi. Se palauttaa, tasapainottaa ja tuo sinut oman itsesi ja hyvinvointisi äärelle. Usein hoito on rauhoittava ja erään asiakkaani sanoin "lataava" kokemus.

Kuljetan käsiäni sinne, minne koen energian niitä kuljettavan ja kutsuvan luokseen. Hellä kosketus voi tapahtua joko kehoa tai energiakehoasi koskettaen.

Hoidon lisäksi sanoitan ääneen lausuen sitä, mikä energiastasi nousee selväaistieni kautta havaittavakseni. Nämä kuvat, sanat ja tieto ovat sinun valostasi tietoisuuteni nostettuja, jotta voin vahvistaa sinun yhteyttäsi niihin asioihin. Nämä asiat ovat usein sellaisia, jotka liittyvät tämänhetkiseen tilanteeseesi, toiveisiisi ja muistuttavat siitä, mihin sinun kannattaa juuri nyt kiinnittää huomiosi. Ne ovat muistutuksia todelliselta sinulta siitä, mikä juuri nyt ravitsee sisintäsi.

Moni pelkää, että energialuku nostaa pintaan jotain "mustaa" tai pimeästä kumpuavaa, mutta näin ei ole. Toimin rakkaudesta käsin kanavoiden rakkauden energiaa, jolloin kaikki se, mitä hoidon aikana tapahtuu, tapahtuu lempeyden ja rakkauden johdattamana ja sanoittamana.

Hoito kestää noin 60min ja sisältää myös hiljaisia hetkiä, usein loppuhoidosta, jolloin voit antautua aistimaan levollista energiaa ja omaa sisintäsi.

Energiahoidon jälkeen

Hoidon jälkeen saat rauhassa palata takaisin mielen ja kehon rentoutuksesta. Saat heti jälleen lasillisen vettä, joka myös auttaa palaamaan tähän hetkeen, mikäli rentoutuminen on ollut syvä.

Käymme lyhyen keskustelun aina hoidon jälkeen, jossa kyselen hieman tuntemuksia ja varmistan, että olet saanut rauhassa laskeutua takaisin hoidon vaikutuksesta.

Suosittelen, että varaat energiahoidon jälkeen muutaman tunnin itsellesi mukavan ja rennon tekemisen / olemisen äärellä. Kannattaa myös kirjoittaa ylös asioita, jotka hoidon aikana sai sanoituksen ja jotka itse huomasit olossasi.

Hoito laittaa liikkeelle energioita, joten hoidon vaikutukset ja tuntemukset saattavat tuntua herkimmillä kehossa ja olossa parinkin päivän ajan vielä hoidon jälkeen. Huomioithan siis olosi ja ole yhteydessä, mikäli mikään mietityttää tai on noussut pintaan ja haluat sen jakaa kanssani.

Koen suurta vastuuta kaikista tekemistäni hoidoista ja haluan, että kokemuksesta jää sinulle olo, että olet turvassa. Haluan, myös, että saat vastauksia ja ymmärrystä siitä, mitä tapahtuu hoidossa ja sen jälkeen. Et jää yksin. Haluan auttaa sinua ymmärtämään kokemaasia ja auttaa löytämään sanoja sille. Siksi minuun saa olla aina yhteydessä sekä ennen että jälkeen yhteisen hoitohetkemme.


Mitä muuta haluat tietää energiahoidoista? Kysy aija@vibat.fi

Lämpimästi tervetuloa energiahoitooni!

<3 Aija Sahi


Lue myös

Energiahoidon vaikutukset