Syklit elämässä

15.08.2023

Kuun kierron sykli, kuukautiskierron sykli, luonnonkierron sykli, seitsemän vuoden sykli...

Olet varmaan kuullut erilaisista sykleistä, kuinka ne toimivat ja millä lailla ne vaikuttavat elämäämme. Yksi mielenkiintoisista sykliin liittyvistä numeroista, joilla voidaan syklisyyttä laskea on numero 7. Joidenkin mukaan onnennumero.

Numero 7 on aina kiehtonut minua
Viikossa on 7 päivää
sateenkaaressa on 7 väriä
perinteisessä astrologiassa on 7 planeettaa
joka 7. aalto on muita suurempi
solumme uusiutuvat 7 vuoden välein

Numerologiassa 7 yhdistetään henkisyyteen, sisäiseen viisauteen, mystiikkaan, intuitioon ja sisäiseen voimaan. Tämä maaginen numero on chakrajärjestelmässä 7. chakra, joka on yhteydessä kaikkeen olevaan, Universumiin ja sen avulla avaudumme vastaanottamaan niin parantavaa energiaa kuin tietoa taivasjengiltä.

Kiinalaisessa perinteessä seitsemän vuoden sykleistä voidaan karrikoiden (huom!) jakaa naisen elämää sekä kuukautissykliä erilaisiin osiin. Lapsuus muuttuu nuoruudeksi 14-vuotiaana (2x7 sykliä) kuukautissyklin alkaessa, hedelmällisyyden aika katsotaan kestävän 21 ikävuodesta 4 syklin verran, kunnes vaihdevuodet (eli kiinalaisessa perinteessä viisauden aika) alkavat noin 48 vuoden iässä. Kuukautiset kulkevat keskimäärin neljässä 7 päivän jaksossa, jolloin kuukautiskierron sykli on noin 28 päivää.

Moni saattaa ajatella nyt, että "just joo".
Mutta jos antautuu ajatuksen kiehtovuuteen, saattaa se tarjota jotain uutta näkökulmaa elämään.

Kuulen usein kysyttävän hoitohuoneella, kuinka asiakkaallani on menossa jokin erikoinen kausi, mutta hän ei pysty yhdistämään sitä seitsemän vuoden sykleihin. Seitsemän vuoden syklisyys on meille monille tuttu ajatus jo lapsuudesta, jonka olemme kuulleet ja ehkä myös huomanneet sen omassa elämässämme erilaisina irtiottoina tai vaiheina elämässämme. Se ei kuitenkaan tarkoita, että joka seitsemäs vuosi tapahtuisi jotain radikaalia. Se tarkoittaa sitä, että seitsemässä vuodessa opimme uutta, kehitymme jossain elämän osa-alueessa ja liu'umme sitten seitsemän vuoden jälkeen kohti seuraavaa 7 vuoden sykliä.

Tässä yksinkertaistettuna kuvaus 7 vuoden sykleistä (kiinalainen perinne).
Jokainen seitsemän vuoden vuosi sisältää myös omia teemojaan ja oppejaan:

0-7v Rajanvetoa ja uskomusten omaksumista
8-14v Tunnemyrskyjä ja irtipäästöä
15-21v Egon valtakausi
22-28v Rohkeutta rakastaa
29-35v Oman totuuden ja tien löytäminen
36-42v Syvemmät arvot ja elämänmuutokset
43-49v Asettuminen, tasapainottuminen

Tämän jälkeen alkaa viisauden aika, jolloin syklin heilautukset alkavat tasoittua. Olet oppinut jo syklisyyden mukana tuomat opit ja voit löytää oman sisäisen rauhasi ja jakaa viisauttasi niille, jotka vielä syklien aallokossa purjehtivat.

Olemme täällä kokemassa ja oppimassa. Kun ymmärrämme elämämme ja kehomme syklejä, pystymme myös ehkä helpommin suhtautumaan erilaisiin vaiheisiin elämässämme.

Minkälaisia syklejä sinä tunnistat elämässäsi?

<3 Aija


Lue myös:

Herkkyys on voimaa

Chakrat jeesaamassa tasapainoiluamme

Kuka on vastuussa sun hyvinvoinnista?