Useimmiten kysytyt kysymykset energiahoidosta (osa 1/3)

27.06.2024

"Voi ei, mä pelkään, et nyt sä näet kaikki mun synkät ajatukset"

Tässä tekstissä vastaan useimpiin niihin kysymyksiin ja huoliin, joita energiahoitoon tulevilla on…tai ainakin mitä he minulta kysyvät. Tämä on ensimmäinen osa kysymyspostauksista.


  1. "Mitä mun pitäisi laittaa päälle?"

   Hoito tapahtuu hoitopedillä viltin alla vaatteisiin pukeutuneena. Suosittelen aina pukeutumaan mukaviin vaatteisiin, jotka eivät kiristä ja purista. Sellaisiin vaatteisiin, jossa on mukava olla.

  Jos olet helposti viluisa, laita lämmintä päälle. Rentoutuessaan saattaa paleltaa. Siksi päällesi asetan myös viltin tai pari.

  2. "Voinko harrastaa liikuntaa hoitopäivänä hoidon jälkeen?"

  Se, miten reagoimme hoitoon on yksilöllistä. Lisäksi päivä, hormonisykli, oma mielentila ja väsymystaso vaikuttavat siihen, millainen myös energiahoidon jälkeen olomme on. Jos olet kovin stressaantunut, yleensä hoito rauhoittaa, jonka jälkeen suosittelen lämpimästi ennemmin varaamaan aikaa palauttavalle levolle kuin hikiliikunnalle.

  Suosittelen aina varaamaan heti hoidon jälkeen muutaman tunnin lempeää oleiluaikaa itsesi kanssa tunnustellen ja rennosti oleskellen. Näin saat kirjoitettua fiiliksiä ja hoidon nostamia ajatuksia ylös, tunnusteltua sitä, mitä kaipaat ja myös annettua liikkelle lähetetytlle energialle tilan jatkaa työtään sinussa.

  Yleisesti suosittelen lempeää liikettä, kuten kävelyä tai lempeää joogaa hoitopäivinä, mutta tiedän monia asiakkaitani, jotka saavat energiabuustin hoidosta ja suuntaavan salille nostamaan rautaa. Jokainen meistä on erilainen!Jos et ole aiemmin käynyt energiahoidoissa, en siis suosittele varaamaan sitä rankinta bodypumppia samalle päivälle. Mutta jokainen meistä on erilainen.

  Ehkä sinuna hoidon jälkeen kuulostelisin oloa ja varaisin pumppitunnin vasta hoidon jälkeen, mikäli se vielä tuntuu hyvältä. Jos menet sinne salille, muista ehdottomasti se normaalia runsaampi veden juonti!


  3. "Voinko juoda viiniä hoitoiltana?"

  Energiahoito laittaa voimakkaasi kehomme nesteet liikkeelle, jolloin suosittelen juomaan normaalia runsaammin vettä hoitopäivän läheisinä päivinä, jotta nestetasapaino säilyy. Mikäli nesteytyksestä ei huolehdi, saattaa kokea vetämätöntä oloa, pääkipua tai hetkellistä huonovointisuutta.

  Samasta syystä kehotan välttämään alkoholin lisäksi saunaa hoitopäivänä. Etenkin, jos vastaanotat energiahoidon ensimmäistä kertaa (ja kyllä muutenkin). Alkoholi vaikuttaa myös keskushermostoon lamauttavasti, joten se tuo epätasapainoa kehoon ja sen myötä kokonaisuuteen. Kun energiahoito lähtee tasapainottamaan oloasi niin kehon, mielen kuin tunteidenkin tasolla, saattaa se hetkellisesti voimistaa erilaisia kokemuksia hoidon jälkeisinä päivinä.

  En siis suosittele alkoholia hoitoiltana tai kurssipäivinä.


Mitä sä haluaisit tietää? Mikä askarruttaa? Kysy! Laita viesti aija@vibat.fi

Lempeyttä päivääsi!

<3 Aija Sahi


Lue myös esim.

Mitä energiahoidossa tapahtuu?

Mitä on reiki ja miten sitä voi oppia?

Energiahoidon vaikutukset